Vesti iz ostalih sportova

Mađari nisu dozvolili iznenađenje protiv Amerikanaca: Poznat još jedan polufinalista SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2023 12:21
Mađari nisu dozvolili iznenađenje protiv Amerikanaca: Poznat još jedan polufinalista SP MN Press

Najbolji vaterpolisti Mađarske opravdali su ulogu favorita i u četvtfinalnom susretu Svetskog prvenstva u Japanu savladali reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država - 13:12 (4:4, 3:1, 3:2, 3:5).

Tim koji sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Dejan Udovičić, držao se u prvoj četvrtini, ali su već u drugih osam minuta Mađari dodali gas i stekli dva gola viška i to su do kraja meča rutinskm igrom uspevali da održe.

Trudili su se Amerikanci, pokušavali na sve načine da pritisnu rivala, uspevali su da unesu neizvenost u završnicu, ali su pokazali d aim je potrebno još mngo iskustva.

Naime, uspeli su vaterpolisti SAD da smanje na 12:13, čak imali i dva napada za izjednačenje, ali u tome nisu uspeli i propustili su veliku priliku da izbore peterce u kojima bi psihološa prednost bila na njihovoj strani.

Trostrukim šampionima sveta ovo je bila treća pobeda na takmičenju u Japanu, a u borbi za finale će se sastati sa pobednikom susreta između Španije i Francuske koji je na programu od 12.30 časova uz prenos na TV Arena 1 Premium.

Za sada, pored selekcije Mađarske polufinale su obezbedili Grčka koja je bila bolja od Crne Gore i Srbija koja je pobedila Italiju na peterce.