Vesti iz ostalih sportova

Siguran sam da imamo rešenje za Mađarsku: Strahinja Rašović širi optimizam pred četvrtfinale sa večitim rivalom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 18:33
Strahinja Rašović, vaterpolo reprezentativac Srbije Guliver/AP Photo/Mark Humphrey
Strahinja Rašović, vaterpolo reprezentativac Srbije

Srbija posle dana predaha od eliminisanja Francuske, sutra u Zagrebu (15.00), igra četvrtfinale Evropskog prvenstva u vaterpolu, a sa druge strane bazena biće jedan od večitih rivala "delfina" - Mađarska.

Komšije su aktuelni svetski prvaci, dok su naši momci na prošlogodišnjem planetarnom takmičenju zauzeli četvrto mesto, s tim da će srpski, posle Olimpijskih igara u Tokiju, trajno podmlađen tim ovog puta imati s posla sa sastavom iz kog su planski izostavljeni neki od nosilaca igre. 

"To je odličan mlad tim, ali i sa momcima koji su igrali i na ranijim takmičenjima. Počinjemo iz početka, a model je isti. Snažan pristup, koncentrisan bez stajanja, od početka do kraja", rekao je Rašović, a preneo zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Bez obzira što je rivalski selektor Žolt Varga poštedeo Gerga Zalankija, Kristijana Manherca, Deneša Vargu, Martona Vamoša, Danijela Anđala, Silarda Janšika, Tonija Nemeta... pretendenti na olimpijsko zlato u Parizu pokazali su se dobrim u grupnoj fazi EP 2024. 

"Pobedili su u jakoj grupi i sa ovim sastavom. Ponavljam da imaju kvalitet, igraju za Mađarsku i zna se šta ta zemlja predstavlja u istoriji vaterpola. Istakao bih centra Haraija, braću Vigvari, Nađija koji je vođa ekipe",  skenirao je takmaca igrač mađarskog Vašaša. 

Srpski golgeter, uprkos svemu, smatra da sa ostalim izabranicima Uroša Stevanovića može do cilja u ove četiri četvrtine, odnosno prolaska u Top 4 i ostanka u konkurenciji za jednu "ponuđenu" olimpijsku vizu. 

"Siguran sam da imamo rešenje. Ovaj tim ima kvalitet, pokazao je to do sada. Verujem da ćemo uspeti da sve zamisli sprovedemo u delo i da će sve da bude u redu", naveo je Rašović, koji je član Vašaša.

Srpski reprezentativac Nemanja Ubović trenutno nastupa za Vuljagmeni, a nekada je igrao za Ferencvaroš, pa iz prve ruke zna sa kakvim adutima sve raspolažu Mađari. 

"Igrači mađarske reprezentacije su i mladi i iskusni. Veliki broj njih poput Haraija i Nađa predstavljaju vodeće igrače u svojim klubovima. Nikome nije lako da igra protiv njih. Njih je selektirao Žolt Varga. Zna se kakav je njegov sistem. Uvek daju sve od sebe. Igraju do kraja, videlo se to i protiv Italije. Potrebna je maksimalna koncetracija protiv odličnih individualaca. Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe. Igrali smo angažovani, sa ozbiljnim pristupom u grupi. Verujem da ćemo iz meča u meč da budemo sve bolji. Odbrana, smirenost i maksimalna koncentracija su nam aduti", izjavio je Ubović.