Vesti iz ostalih sportova

Srbija čeka da Hrvatska "odradi" meč sa Kinom: Poznati svi četvrtfinalisti i potencijalni učesnici Top 8 Svetskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 20:02
Nikola Jakšić, vaterpolista Srbije, na jednom od ranijih mečeva sa Hrvatskom MN Press
Nikola Jakšić, vaterpolista Srbije, na jednom od ranijih mečeva sa Hrvatskom

Samo veliko čudo može da se ispreči duelu najboljih vaterpolista Srbije sa reprezentacijom Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi, jer je naš tim već deo Top osam, a ekipa iz komšiluka je toliko klasa ispred Kine (večeras dobila Brazil) da je samo pitanje s kolikom razlikom će dobiti taj duel osmine finala zadnjeg dana ove nedelje. 

Dakle, gotovo je izvesno da ćemo gledati još jednu epizodu velikog regionalnog vodenog derbija, što bi trebalo da bude najzanimljiviji i verovatno najneizvesniji meč te nokaut runde šampionata na tlu Katara, u kom bi snage trebalo da odmere (na SP) kvalifikovanih učesnika Olimpijskih igara u Parizu 2024. Jer, Hrvatima treba samo da "potope" Kineze da bi kao i Mandić, Jakšić, Mitrović, Ubović... "videli" Pariz ovog leta. 

 

 

Osim srpskog tima, kao pobednici grupa, direktan plasman među osam najboljih reprezentacija ostvarili su još branilac svetskog trona Mađarska, aktuelni evropski prvak Španija, i viceprvak sa poslednjeg SP - Grčka.

Za ostanak u borbi za medalje natplivavaće se još Australija - Francuska, Crna Gora - Rumunija, te Sjedinjene Američke Države - Italija: Svi ovi mečevi predviđeni su za 11. februar.