Vesti iz ostalih sportova

Na izdisaju smo, ostaju nam samo srce i glava za finale: Ivica Tucak ne opterećuje vaterpoliste Hrvatske pred finale SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2024 22:30
Ivica Tucak, selektor vaterpolo selekcije Hrvatske Guliver
Ivica Tucak, selektor vaterpolo selekcije Hrvatske

Hrvatska će posle finala šampionata Evrope, prošlog meseca u svojoj zemlji, ove subote u Dohi igrati i meč za svetsku titulu, a rival će joj biti Italija (15.30, TV Arena sport 3). 

Biće to novi pokušaj "barakuda" da ponove uspeh iz Melburna 2007. i Budimpešte 2017. godine, kada su jedini put stizali do planetarnih kruna u svojoj istoriji velikih uspeha. 

"Moramo biti iskreni i reći da je ovo veliki rezultat. Za mesec dana smo igrali finale Evropskog prvenstva i sada ovde finale. Ukupno je ovo za Hrvatsku četvrto finale na SP, meni lično treće. Presrećni smo, ali ostao je taj poslednji korak. Moramo ga napraviti, ali hoćemo li uspeti to ne znam. Jedino znam da moramo i hoćemo dati sve od sebe kako bismo osvojili zlato. Na izdisaju smo, iscrpljeni smo, ali snage će ostati. Rekao sam igračima da više nema ni treninga ni video analiza. Ostaju nam samo srce i glava za finale", rekao je selektor Ivica Tucak pred duel sa "azurima". 

Prema njegovoj opservaciji protivnika, Italijani imaju pregršt jakih aduta, a on je izdvojio nekolicinu. 

"Mi, Španija i Italija smo sami vrh svetskog vaterpola u poslednje vreme. Ne znam što bih rekao o Italiji, to je ekipa koja nabija ubitačan ritam. Imaju nekoliko fenomenalnih igrača, a moram naglasiti da me na ovom prvenstvu prijatno iznenadio Kondemi. Deluje iz drugog plana, daje ritam, baš je strašno otkriće. Znao sam da je odličan, ali ne toliko. Imaju vođu Di Fulvija, pa sjajnog golmana. Ne znam, ovo je finale, šanse su 50-50, odlučiće nijanse. Samo znam da ne smemo poklanjati kao protiv Francuske, tada neće biti dobro", zaključio je nekada vrhunski igrač, a sada odličan stručnjak.