Vesti iz ostalih sportova

Očekivane pobede Španije, Hrvatske, Mađarske i Italije: Kvartet dobro plovi na vaterpolo šampionatu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 22:08
Očekivane pobede Španije, Hrvatske, Mađarske i Italije: Kvartet dobro plovi na vaterpolo šampionatu Evrope Guliver

Odigrani su svi mečevi drugog kola u grupama A i B jače divizije Evropskog prvenstva u vaterpolu, s očekivanim osvajačima bodova u liku reprezentativaca Španije, Italije, Hrvatske i Mađarske. S tim što nisu svi kandidati za mesta na pobedničkom postolju na isti način ostvarili pobede. 

Španija je tek posle velike borbe pobedila Crnu Goru sa 14:12, jer su izabranici Vladimira Gojkovića odigrali egal drugu četvrtinu, a treću sitnom razlikom rešili u svoju korist. Imali su Crngorci i 10:10 početkom zadnje deonice, ali su ih njihovi promašaji i dva pogotka "crvene furije" prelomno udaljili od iznenađenja. 

Branilac titule Hrvatska je imala daleko lakšeg rivala, pa je stoga bez problema potopila Francusku - 12:7. Prevagu na tasu domaćina EP doneli su Rino Burić sa tri, odnosno Marko Žuvela, Ante Vukićević i Luka Lončar sa po dva gola. 

 

 

Italija je ozbiljnom partijom preveslala srebrne Grke sa poslednjeg planetarnog šampionata - 15:8, a u redovima tradicionalno ambicioznih "azura" blistali su Eduardo Di Soma sa pet, Gonzalo Ečenike sa tri i Andrea Fondeli sa dva gola.

Mađarska nije strepela za trijumf nad Gruzijom - 15:11, mada se očekivalo da će je ubedljivije savladati. Ključnu zalihu aktuelnom svetskom prvaku doneli su Adam Nađi sa četiri, odnosno Vince Vigvari i David Tatrai sa po tri gola.

Uoči poslednjeg kola u kome će snage odmeriti Hrvatska i Crna Gora, odnosno Španija i Francuska, Hrvatska ima pet, Španija četiri, Crna Gora dva, Francuska jedan bod. Dve ekipe će u četvrtfinale, a dve u osminu finala protiv selekcija iz grupe u kojoj su Srbija, Nemačka, Izrael i Malta.

 

Standings provided by Sofascore

 

Standings provided by Sofascore