Vesti EURO 2024

Grupa B na TV Arena sport: Evropski vladar Italija na ispitu zrelosti, Španci za potvrdu dominacije Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 12:33
Duel Matije Zakanjija (Italija i Robina Le Normana (Španija) Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Duel Matije Zakanjija (Italija i Robina Le Normana (Španija)

Španija je furiozno prošla u osminu finala u Grupi A na UEFA EURO kao prvoplasirana selekcija i duel sa Albanijom u trećem kolu (21.00, TV Arena 2 Premium) biće samo meč u kome će selektor De la Fuente imati priliku da razigra i ostatak tima.

Ali, zato će sve pucati od naboja u Lajpcigu gde Italija, aktuelni evropski vladar i Hrvatska igraju za prolaz u osmini finala (21.00, TV Arena 1 Premium). "Azuri" su u boljoj poziciji jer imaju tri boda i odgovara im i remi za prolaz u osminu finala verovatno kao drugoplasirana selekcija. U nekim kalkulacijama Italija bi mogla da prođe i kao trećeplasirana selekcija...

Neverovatno deluje činjenica da Italija nikad nije pobedila Hrvatsku od 1995. godine, u sedam dosadašnjih mečeva izgubili su dva meča, a pet odigrali nerešeno. Čak četiri puta je bilo 1:1, a taj ishod viđen je i na EURO 2012. godine. Isti ishod je bio i u dva meča kvalifikacija za EURO 2016. godine.

"Ovakve utakmice mogu da promene istoriju. Igrali koje smo odabrani spremni su da se takmiče i pobede važne mečeve. Previše smo energije potrošili trčeći za Špancima, nismo uspeli da uradimo ono što smo naumili, ali smo naučili lekciju. Videćete to protiv Hrvatske", rekao je selektor Italije Lućijano Spaleti.

Potencirao je iskustvo glavnih hrvatskih igrača, trenirao je Perišića i Brizovića u Interu.

"Moramo da promenimo stav, da upotrebimo više intenziteta i upornosti u igri. Pokušaćemo da budemo čvsrti i da ne srljamo mnogo jer oni mogu da vas kazne na mnogo načina. Nije sve u iskustvu, imamo i mi igrače koji su preturili mnogo preko glave. Verujem u ove igrače i pozitivan ishod", dodao je Spaleti istakavši da će Di Marko biti spreman za meč.

Hrvatska nema mnogo izbora, samo pobeda ih ostavlja na UEFA EURO.

 

 

Španija je pokazala najviše na UEFA EURO, trener Luis De la Fuente ima veliki kvalitet na svim pozicijama i to u mladim igrračima, a pred duel sa Albanijom mogao je samo da konstatuje jedno - osam mečeva, osam pobeda nad ovim rivalom i gol razlika 31:3! Međutim, poslednji prijateljski meč 2022. godine dobili su 2:1 golom Danija Olma u 90. minutu. 

"Nećemo ništa menjati, igraćemo sa mnogo intenziteta od strata, kao u prethodna dva meča. Mi razmišljamo samo o pobedi. Napravićemo nekoliko izmena u timu, ali se plan igre neće menjati jer verujem u svih 26 fudbalera koji su na UEFA EURO. Zato i ne razmišljam o kartonima", rekao je De La Fuente, koji ne možda da računa na Peresa i Naća. 

 

 

UEFA EURO 2024

Grupa B, treće kolo

Hrvatska - Italija 21.00 (AP1)
Albanija - Španija 21.00 (AP2)

 

Пласман обезедио Sofascore