Vesti iz ostalih sportova

Grčka u polufinalu Evropskog prvenstva: Preko Holandije do branioca krune Hrvatske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 19:03
Vaterpolo lopte MN Press
Vaterpolo lopte

Grčka će za polufinale vaterpolo prvenstva Evrope za muškarce igrati sa Hrvatskom, u šta je mogao da se zakune svako ko makar površno prati ovaj sport, pošto Holandija nije u rangu osvajača srebrne medalje na poslednjim Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu 2023 - 15:10 (5:3, 4:2, 3:3, 3:2).

Nisu "lale" bile prelak plen za tim Teodorosa Vlahosa, ali nisu ni u jednom trenutku meča predstavljali nepremostivu prepreku za Helene, iako je viđeni gubitnik prvi zatresao mrežu. 

 

 

U dve sztartne četvrtine favorit je stekao dovoljnu prednost, a onda je sačuvao do zanjeg sudinskog zvižduka, uglavnom se oslanjajući na dobru realizaciju situacija s igračem više u vodi. 

Najčešće je to činio petostruki strelac Konstantinos Genidunijas, a šut je služio i tandem iz Novog Beograda, pošto su Angelos Vlahopulos i Dimitrios Skumpakis dali po dva pogotka. 

Ipak, Grčka je timski još ispod svojih mogućnosti i renomea poslednjih godina, pa će biti zanimlnjivo videti da li će ih spektakl u najavi primorati da odu na viši nivo i najboljom partijom od početka EP eventualno skinu krunu braniocu titule podno krcatih tribina zagrebačkog bazena. 

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste

mečevi za četvrtfinale

sreda

Francuska - Srbija 10:14

Crna Gora - Nemačka 10:5

četvrtak

Grčka - Holandija 15:10

Gruzija - Rumunija 11:18

četvrtfinalni parovi

petak

Mađarska - Srbija 15.00

Španija- Rumunija 16.30

Hrvatska – Grčka 18.30

Italija – Crna Gora 20.15