Najave i događaji

"Moje pravo da biram sport": Opremu dobila deca iz škola "Jovan Sterija Popović" i "Marko Orešković"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 14:59
"Moje pravo da biram sport": Opremu dobila deca iz škola "Jovan Sterija Popović" i "Marko Orešković" TV Arena sport/ Screenshot

Akcija podele sportske opreme za atletiku koju je pokrenula televizija TV Arena sport u kampanji "Moje pravo da biram sport" na teritoriji opštine Novi Beograd, nastavljena je i trećeg dana. A, prva na redu je ovog petka bila Osnovna škola "Jovan Sterija Popović", čiji su predstavnici na nedavno završenom atletskom mitingu, održanom u Hali sportova "Ranko Žeravica", bili među šest najboljih i time obezbedili nove rekvizite za časove fizičkog vaspitanja.

"Ono što jeste bitno je ovaj školski sport koji se radom, kako i sama promoviše TV Arenasport i moje kolege fiskulturnici, jeste ono što je potrebno za masovnost dece i vraćanje kako na igrališta ovde u školi, tako i na igrališta u našoj okolini. Svaka pomoć znači, ali ovo je baš izuzetna i kompleksna i ona što daje mogućnost da u istom momentu, s obzirom na količinu pomoći, apsolutno sva deca budu aktivna na jednom času i nešto što je zanimljivo. Imaju jedan novi pologon koji do sada nisu imali. Naravno, imali su neke druge poligone koje im mi nabavaljamo, ali ovakav poligon kakav je dao i Atletski savez i sama TV Arena sport je nešto novo što će zasigurno deci biti zanimljivo na časovima fizičkog vaspitanja", uveren je Dejan Pavković, direktor OŠ Jovban Sterija Popović.

Podršku mladim nadama ovog sporta pružio je danas Nemanja Matijašević, srpski paraolimpijac, koji je ove godine na Svetskom prvenstvu u Parizu osvojio bronzanu medalju u skoku udalj.

"Atletika je jedan od bazičnih sportova i ne zovu je bez osnova kraljicom sportova. Ima veliki opseg disciplina i mislim da svako može da se pronađe u svojoj disciplini u atletici. Zalaganja su dosta velika. Atletika je individualan sport, da bi uspeli savetujem deci mnogo rada, zalaganja, odricanja, ali na kraju sve to urodi plodom", posavetovao je decu Matijašević.

I na kraju ovog druženja budući uspešni sportisti podelili su svoje utiske sa nama...

Druga lokacija na koju nas je danas put odveo bila je Osnovna škola "Marko Orešković", u kojoj uzbuđenje zbog poklona nije bilo ništa manje.

"Mi smo danas baš srećni i zadovoljni. Vidite i po deci, a ovako su oni i učestvovali na atletskom mitingu koji je organizovala TV Arena sport. Bili smo presrećni što smo imali priliku da povedemo decu ispred naše škole da učestvuju u jednom takmičenju, odnosno da budemo skupa na jednom mestu sa svim ostalim školama u sportskoj hali, koja je tu nedaleko od nas. Da se ponovo svi zajedno družimo, takmičimo, razvijamo fer-plej i razvijamo drugarstvo kao nekada kada sam ja išla u školu. To okupljanje i bavljenje sportom je najvažnije. Škole ne mogu ovako nešto da nabave, tako da će biti oprema primenljiva na časovima fizičkog gde će oni razvijati svoju motoriku, atletsku veštinu i sve drugo što budu želeli sa svojim učiteljima. Veliko hvala Arenisport za čitavu ovu organizaciju što smo se ponovo svi okupili i što promovišemo sport u školi", istakla je Gordana Radojević, direktorka OŠ Marko Orešković.

Preostale dve škole posetićemo sledeće nedelje, a vi ćete sve to moći da ispratite na TV Areni sport.