Najave i događaji

"Moje pravo da biram sport": Obećanje ispunjeno, atletičari Osnovne škole "Mladost" dobili opremu od Arene

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2023 15:56
Vesna Vuković i atletičari OŠ "Mladost" TV Arena sport/ Screenshot
Vesna Vuković i atletičari OŠ "Mladost"

Uveliko traje kampanja TV Arena sport "Moje pravo da biram sport" koja ima za cilj da podrži razvoj školskog sporta. Danas smo posetili Osnovnu školu "Mladost" na Novom Beogradu i obradovali naše najmlađe atletičare. A, oni su to i te kako zaslužili.

Podsetimo se, kada je održano atletsko prvenstvo u hali sportova "Ranko Žarevica", videli smo predstavnike svih osnovnih škola sa Novog Beograda. Na kraju takmičenja je direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić obećao da će svih šest škola, koje su osvojile pehare, dobiti i set atletske opreme.

Rečeno, učinjeno!

Krenuli smo u akciju... Dočekao nas je Dejan Kockar, koordinator za školski sport i generalni sekretar atletskog kluba Novi Beograd, koji nije krio sreću što smo nagradili male zaljubljenike u "kraljicu sportova", što ih na ovaj način dodatno motiviše da nastave da treniraju.

"Ovo je prva škola koja je dobila atletsku opremu posle završenog atletskog mitinga ili 'atletskog dana'. Šest škola, koje su osvojili pehare zaslužili su nagradu, a to je komplet atletske opreme. Veoma vredan pokolon i veoma bogata oprema. Osnovna škola "Mladost" je prva u koju smo došli da uručimo oporemu deci i školi. U poslednje vreme, zaslugom razvoja srpskog atletskog Saveza,  školskog sporta na Novom Beogradu i uopšte školoskog sporta, velika je zainteresovanost dece da se uključe u sport, odnosno u atletiku. Sve smo to prepoznali, ogromna je zasluga Arene sport, Opštine i svih ljudi koji se bave sportom na Novom Beogradu da toj deci pruže još neke sadržaje čime mogu da se bave i da oplemene sport u samoj školi. Deca su oduševljena od kada su videli nove rekvizite, ali su i nastavnici sve to lepo prihvatili. Svaka škola voli da dobije novu opremu, rekvizite sa čim mogu da dodatno rade sa decom", istakao je Dejan Kockar.

Upoznali smo decu koja su se već istakla u ateltici i koja su možda naši novi budući šampioni. Ali ono što je najvažnije, oni se igraju i uživaju, kako sama Lena Savić kaže:

"Super sam se provela na atletskom prvenstvu. Bilo je fantastično. Škola Mladost je osvojila prvo mesto. Novu opremu ću nositi ovde petkom kada budem radili trčanje i vežbali. Zavolela sam atletiku tako što sam više trčala i napredovala"...

Da bi se dobro treniralo deca moraju imati i dobrog nastavnika. Vesna Vuković se trudi da im drži pažnju i da im svaki čas bude drugačiji i zanimljiviji.

"Mi smo zaista zahvalni jer smo željno iščekivali ovo svakog dana. Nije prošao dan od kada se takmičenje završilo da me deca ne pitaju 'kad će oprema, kad će oprema'. Zaista smo željno iščekivali da se ona donese i radujemo se što je oprema tu. Tim pre, što će nam pomoći u sprovođenju naših aktivnosti. Naša atletska sekcija je inače vredno radi unazad nekoliko godina. U našoj školi se svake godine organizuje jesenje atletsko prvenstvo za decu školskog uzrasta, počev od predškolaca, preko ovih učenika koji pripadaju prvom ciklusu i to je nešto čemu se svi radujemo. Ova oprema koja je došla svakako će unaprediti naša takmičenja i osvežiti i podstaći nas da se bavimo i nekim drugim disciplinama koje sada nisu bile uvrštene u naš atletski program", istakla je Vukovićeva. 

Ovo je tek početak, mi se selimo u Osnovne škole "Radoje Domanović" i "Ratko Mitrović", gde nas čekaju još mladih talenata i zaljubljenika u atetliku koje moramo nagraditi.