Najave i događaji

"Novobeogradski atletski dan – Arena sport" za ponos GO Novi Beograd i Arena Channels Group

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2023 20:24
"Novobeogradski atletski dan – Arena sport" za ponos GO Novi Beograd i Arena Channels Group TV Arena sport

Opština Novi Beograd i Atletski klub Novi Beograd organizovali su u Hali sportova "Ranko Žeravica" Novobeogradski atletski dan – Arena sport.

Sportsku priredbu namenjenu đacima trećih i četvrtih razreda svih 20 osnovnih škola sa teritorije Novog Beograda, otvorio je predsednik opštine Bojan Bovan, a učesnicima su se obratili i najbolja mlada atletičarka Srbije i Evrope Angelina Topić, kao i generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić.

"Prezadovoljan sam kako je sve organizovano. U Hali sportova 'Ranko Žeravica' bili su predstavnici svih osnovnih škola sa Novog Beograda, uključujući i školu za decu sa posebnim potrebama. Predivna manifestacija, takmičarski naboj je bio kao kod odraslih i neverovatno je koliko im znače pehari i medalje, to se videlo u njihovim očima. Nemamo nameru da stanemo kada je u pitanju podrška školskom sportu u Srbiji, jer smo svesni značaja bavljenja sportom kod dece i omladine. Mi smo šampionska, talentovana nacija. Proporcijalno po broju stanovnika i osvojenim medaljama Srbija je svetska velesila. Ekspanzija sporta u poslednjih deset godina je nešto što se neverovatno oseća. Mi smo uvek imali vrhunske sportiste, ali ono što je nedostajalo jeste investicija u sportsku infrastrukturu, ulaganja u sport i njegov razvoj, obnove hala po školama… Zahvaljujući neverovatnoj pomoći države u poslednjih deset godina, pre svih mislim na našeg predsednika Aleksandra Vučića, koji je veliki sportski fan i zna šta znači sport u dečijem uzrastu i zna šta znači sport u stvaranju zdrave nacije, mi imamo danas ovo što imamo. Srećan sam što imamo šta da promovišemo i što možemo da pomognemo. Srećan sam što se deca vraćaju sportu, jer smo danas mogli da vidimo koliko je bilo mališana i sa kojim žarom su se oni takmičili", rekao je Žugić.

Generalni direktor Arena Channels Group je oduševljen podatkom da je interesovanje dece za bavljenjem atletikom ogromno i da zbog toga Atletski klub Novi Beograd nema više kapaciteta da primi sve zainteresovane koji žele da treniraju.

"Danas sam dobio podatak da su kapaciteti AK Novi Beograd popunjeni. Naravno da ćemo razgovarati i videti na koji način možemo da pomognemo da i ostala deca treniraju, da se bave atletikom. Generalno gledano sport u Srbiji je u velikoj ekspanziji i jako sam srećan i uzbuđen što mi na ovaj način dajemo doprinos tome. Ta radost kada sam im saopštio danas da će svih šest škola koje su osvojile pehar dobiti set atletske opreme prilagođen deci školskog uzrasta, to oduševljenje nema cenu", rekao je Nebojša Žugić.

Atletičari su se timski i štafetno nadmetali u malom sprintu i preponama, skoku udalj i mini krosu. 

Posle takmičenja koje je organizovano za decu predškolskog uzrasta sa Novog Beograda, na red su došli i osnovci. Predsednik GO Novi Beograd, Bojan Bovan, istakao je da je događaj u Hali sportova samo nastavak realizacije najavljenog projekta i da će Opština nastaviti da i ubuduće podržava dečiji i rekreativni sport.

"Posle sedam meseci evo nas na istom onom mestu u realizaciji projekta koji smo najavili. Sa osnovcima iz svih 20 novobeogradskih škola prolazimo ovaj poligon. Presrećan sam, jer kada možete deci da ponudite nešto što je drugačije i novo, nailazite na jednu pozitivnu reakciju. Deca ovakve događaje jako vole i njihov doživljaj nije samo takmičenje, već kada se vrate svojim kućama, u škole, kada ponesu medalju, dođu u majicama, svi pričaju o tome. Mi smo procenili da treba ulagati u sport, da deci ponudimo mogućnost da se bave najrazličitijim sportovima i GO Novi Beograd će sledeće godine još više podržavati sve ono što ima veze sa dečijim, ali i rekreativnim sportom. Formiraćemo sportski savez Novog Beograda i na taj način ćemo instituciono pomoći da se razvije što veći broj šansi za sportskom aktivnošću pre svega dece, a onda naravno i drugih", rekao je Bovan.

Opština Novi Beograd nudi pregršt mogućnosti za bavljenje sportom, od zelenih površina, terena na otvorenom, do sportskih hala, baš kao što je i Hala sportova "Ranko Žeravica".

"Novi Beograd ima puno parkova i prostora da može napolju da se trenira. Popularišemo razne discipline, kažu da je Hala sportova hram košarke, mi se trudimo da bude i hram atletike i drugih sportova. Zahvaljujem se TV Arena sport, mi sada imamo jako učvršćeno partnerstvo i mislim da ćemo zajedno mnogo toga uraditi, nećemo odustati i samo vas molim da nas pratite u svim ostalim aktivnostima", poručio je predsednik GO Novi Beograd Bojan Bovan.

Pre početka Atletskog dana, hor Osnovne škole "Kralj Aleksandar Prvi" otpevao je himnu Republike Srbije, a u revijalnom delu manifestacije, sestre Marija i Marina Gobović, u pratnji hora sa čak 70 dece, izvele su pesme iz svog repertoara izvorne srpske muzike.

AK Novi Beograd može da bude ponosan zbog savršene organizacije jednog zahtevnog takmičenja.

"Okupili smo oko 650 mališana, trudili smo se da sve uključimo i po prvi put su bila deca sa posebnim potrebama. Sve je proteklo u najboljem redu i prezadovoljan sam. Trudićemo se da ovo ponovimo, jer smo videli veliku sreću kod dece", rekao je Dejan Kockar iz AK Novi Beograd.

Svi učesnici takmičenja dobili su majice i medalje, a najbolje škole osvojile su pehare i setove atletske opreme prilagođene deci školskog uzrasta.