Najave i događaji

"MOJE PRAVO DA BIRAM SPORT": Niču novi košarkaški tereni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.12.2023 23:09
Otvaranje terena u okviru kampanje "Moje pravo da biram sport" TV Arena sport
Otvaranje terena u okviru kampanje "Moje pravo da biram sport"

Otvaranjem košarkaških terena na Novom Beogradu nastavljena je akcija TV Arena Sport "Moje pravo da biram sport". Ovaj događaj okupio je veliki broj roditelja i dece, koja će od danas imati svoj kutak za rekreaciju i bavljenje sportom, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i bivši košarkaši Vladimir Micov i Branislav Ratkovića, kao i pokretač kampanje "Moje pravo da biram sport" direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić.

"Zahvalio bih se Vladimiru i Branislavu što su učestvovali u našoj akciji. Oni su ovde napravili prve košarkaške korake, a nadam se da će i neko od vas imati isto tako dobre i uspešne karijere kao što su imala njih dvojica", obratio se prisutnima Žugić.

Takođe, TV Arena sport je ovom prilikom prisutnoj deci podelila prigodne poklone.

"Nadam se da ćete uživati, ovo je još jedan u nizu terena koje je naša kuća poklonila građanima. Drago mi je da vidimo da se sport razvija, da živi. U okviru naše akcije 'Moje pravo da biram sport' mi vam dajemo mogućnosti, a vaše je samo da igrate, uživate, da sutra budete bolji ljudi i uspešni. Svemu tome će vas sport sigurno naučiti, kako da se podignete posle poraza, kako da uživate u uspehu, a da ne budete opušteni, jer je već sutra nova utakmica. Sport je jedna od najlepših stvari na svetu. Bavite se deco sportom, naše je da vam obezbedimo uslove, a vaše je da u tome uživate", poručio je prisutnim mališanima Nebojša Žugić.

Upravo sa tih terena na Novom Beogradu Vladimir Micov je počeo da gradi uspešnu karijeru.

"Po čitav dan sam provodio na ovim terenima. Sećam se onih paklenih vrelih dana kada sam maltretirao i oca i brata da budu sa mnom na terenu, barem da mi dodaju loptu. Završio sam karijeru prošlog leta, po meni ozbiljnu karijeru. Uvek sam govorio, džaba sve ako nisi prošao blokovsku školu basketa. Kroz nju je prošao veliki broj vrhunskih košarkaša. Da li je imalo uticaja na moju karijeru, možda i jeste. Sa kumom Branislavom Ratkovicom i TV Arenom sport smo se dogovorili da uložimo u ovaj teren i podržali akciju 'Moje je pravo da biram sportu. U vreme moderne tehnologije, ovo je sjajno za decu, bitno je da ga održavaju i koriste", rekao je Micov.

Ratkovica se takođe prisetio vremena kada su novobeogradski košarkaški tereni bili puni dece. Došlo je vreme da se ta slika ponovo vrati.

"Hteli smo nekako da pomognemo i da se odužimo sportu i da deci damo nešto gde mogu da se igraju, da rastu zdravo i razvijaju se na pravi način. Vladimir je živeo ovde, igrao na ovim terenima i tako je potekla ideja. Mi kada smo bili mlađi ovaj teren je bio aktuelan, a pre renoviranja dugo godina je bio van funkcije, nije bilo ni tabli, ni koševa. Jako je bitno da deca izađu iz kuća i da se posvete sportu", rekao je Ratkovica.