Najave i događaji

Kampanja "Moje pravo da biram sport": Atletska oprema stigla u OŠ "Ratko Mitrović"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 17:17
Kampanja "Moje pravo da biram sport": Atletska oprema stigla u OŠ "Ratko Mitrović" TV Arena sport/ Screenshot

Podrška razvoju školskog sporta i kampanja "Moje pravo da biram sport", koju je na inicijativu direktora Arena Channels group Nebojše Žugića, pokrenula TV Arena sport, dovela nas je u Osnovnu školu "Ratko Mitrović" na Novom Beogradu, gde smo učenike obradovali novom opremom za atletiku.

Predstavnicvi ove škole su na nedavno završenom atletskom mitingu, koji je bio organizovan u hali sportova "Ranko Žeravica" bili među šest najboljih i tako su obezbedili svojim školskim drugarima nove rekvizite za časove fizičkog vaspitanja.

"Hvala najlepše na donaciji i poklonu. Mislim da će mnogo značiti učenicima, pogotvo trećem i četvrtom razredu, da razvijaju motoriku, koja će im kasnije mnogo značiti u učenju, koncentraciji i uopšte u razvijanju zdravog stila života. I pobošljati ovu akciju 'Moje pravo da biram sport'", istakla je direktorka OŠ "Ratko Mitrović" Ivana Stjepanović. 

Novoj opremi se pored dece raduju i nastavnici fizičkog koji se trude da časovi budu što zanimljiviji kako bi se što više dece zainteresovalo za bavljenje sportom.

"Ja, od petog do osmog razreda, odnosno ja i moj kolega radimo na sedam atletskih disciplina, tako da deca prođu jedan program iz atletike. Na tim testiranjima iz atletike sam i prepoznao jednog talenta pa je tako on postao državni rekorder u petoboju. Da ga i pomenem, zove se Strahinja Zdravković. Ovom prilikom ga pozdravljam i čestitam mu na državnom, rekordu u petoboju do 15 godina. Mi radimo atletiku, deca to prihvataju i vredno vežbaju", istakao je nastavnik fizičkog vaspitanja Radoš Tučković.

Ipak, najvažnije što donosi akcija "Moje opravo da biram sport" je dečije zadovoljstvo, osmeh i entuzijazam za sport.

"Mnogo smo zadovoljni što smo dobili opremu i mislim da će ona mnogo poboljšati naš napredak i da ćemo sledeće godine moći još bolje da se takmičimo. Bila sam srećna kada sam čula da smo ostvarili dobar rezultat i veoma sam ponosna na sve nas", izjavila je Maja Gajić, učenica ove škole.

Pored nove opreme i rekvizita, za koje smo sigurni da će časove učiniti zanimljivijim, učenike OŠ "Ratko Mitrović" postila je i mlada nada srpske atletike Aleksandrija Mitrović (19). Ona je do sada osvojila 15 medalja u svim kategorijama na nacionalnim prvenstvima u troskoku. Državna je šampionka i osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za juniore. Iskoristila je ovu priliku da ukaže na značaj školskog sporta.

"Smatram da, zaista, nekako škola i jeste mesto koje može da nam pruži mogućnosti i da nas podstakne i zainteresuje za tolike divne stavri kao što je sport, kao što je atletika. Svi neki mali gestovi jednostavno pokazuju da je rezultat primećen i mnogo poboljšavaju kvalitet rada i prosto su motivacija za bilo koju uzrasnu kategoriju. Takođe, smatram da je sport kao sport jednostavno toliko dobra baza i temelj za svaku kasniju etapu u životu. Deca pored samih benefita u smislu zdravlja i fizičke spremnosti stiču mnogo šire veštine kao što su i socijalne i dobijaju neko samopouzdanje koje je ključno za razvoj i za sve neke dalje interakcije sa svetom. Zaista, jako mi je drago što se sve više ulaže u tako nešto, pogotovo u te neke mlađe generacije koje upravo i jesu te koje će kasnije donositi uspehe. Želim svoj deci da poručim da prate svoje snove, da veruju u sebe jer je to više nego pola posla. Uvek može bolje, treba da napreduju i zaista da uživaju u tome i da budu ponosni na sve što ostvare", poručila je Aleksandrija Mitrović.

Generalni sekretar Attletskog kluba Novi Beograd i koordinator za školski sport Dejan Kockar još jednom je podsetio koliko je važno da se deci pruže novi sadržaji i oplemeni pre svega bazični sport.

"Atletika je bazični sport, trudimo se kroz ovu opremu deci da oplemenimo te sadržaje. Da kroz rekvizite imaju mogućnosti da što više probaju i da na kraju otkrijemo te nove talente. Primetili smo da su deca oduševljena i da će ih to motivisati, ali smo primetili da su i nastavnici i učiteljice isto tako oduševljeni. Nadam se da će rekvizite da  koristiti, da bi se spremali. Mi smo već dogovorili nastavak atletskih mitinga za treće i četvrte razrede, mlađeg školsog uzrasta za sledeću godinu. Eto prilike da se spremaju i da nastavimo sa ovim programom i širenjem, popularizacijom atletike, sporta, školskog sporta na Novom Beogradu. To nam je glavni cilj", istakao je Dejan Kockar.

Sa željom da na sportskim terenima vidimo što više dece nastavljamo dalje. Čeka nas još mladih talenata koji će biti nagrađeni novom atletskom opremom.