Vesti iz košarke

Prijateljske utakmice više služe kao treninzi: Ognjen Dobrić i Filip Petrušev o proveri sa Portorikom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2023 12:39
Prijateljske utakmice više služe kao treninzi: Ognjen Dobrić i Filip Petrušev o proveri sa Portorikom MN Press

Seniorska postava muške košarkaške selekcije odigrala je ovog leta prilično prijateljskih utakmica, od toga neke i u Beogradu, ali su iste bile zatvorene za publiku i medije, da bi se posle Akropolis kupa u Atini sutra uveče (19.00, TV Arena 2 Premium) predstavili prestoničkim ljubiteljima košarke.

Ali, istovremeno i oprostili od iste, jer ubrzo posle duela sa jednim od rivala u B grupi Svetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i Filipinama odlaze na turnir u Kini, pa u Manilu, gde će igrati sve svoje mečeve, koliko god da doguraju na Mundobasketu (25. avgust - 10. septembar). 

"Još jedna u nizu pripremnih utakmica koju moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. Znamo šta je naš cilj, da se što bolje pripremimo za Svetsko prvenstvo, da se kroz ove utakmice i treninge što bolje uigravamo i budemo najbolji kada bude najpotrebnije, a to je Svetsko prvenstvo. Sledi potom turnir u Kini, a posle toga Manila. Sve ove utakmice više služe kao treninzi. Sigurno nećemo izgledati najbolje i najlepše i igrati košarku kakvu želimo, ali bi trebalo da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening i budemo najbolji u Manili", rekao je naš košarkaš Ognjen Dobrić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Njegov saigrač, Filip Petrušev, istakao da se ekipa i dalje upoznaje i da ima stvari na kojima još mora da se radi. 

"Prve dve utakmice su bile zatvorene, druge dve su svi imali priliku da vide. I dalje se uigravamo, i dalje se upoznajemo jedni sa drugima i mislim da iz utakmice u utakmicu idemo na bolje. Ima stvari na kojima bi trebalo da radimo, ali smo zadovoljni postignutim do sada. Znamo dobro ekipu Portorika, igrali smo pre par godina sa njima u Beogradu, to je manje-više ista ekipa. Igraju dosta brzo kao i sve ostale ekipa iz Južne Amerike, znamo šta da očekujemo. Zavisi sve od nas, iskoristićemo tu utakmicu da se pripremimo za ono glavno što nam predstoji", podvukao je jedan od aduta selektora Svetislava Pešića.