Vesti iz košarke

Pešić potvrdio: Srbija bez Alena Smailagića i Uroša Trifunovića na Mundobasketu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2023 09:08
Pešić potvrdio: Srbija bez Alena Smailagića i Uroša Trifunovića na Mundobasketu MN Press

Nemanja Nedović se posle Akropolis kupa u Atini sam povukao sa Mundobasketa, a pred sutrašnji poslednji test meč protiv Portorika (19.00, TV Arena Premium 2) pred odlazak na Daleki istok, selektor Svetislav Pešić je potvrdio da njega neće videti Alen Smailagić i Uroš Trifunović. 

Tandem košarakaša Partizana Mozzart bet su bili neko vreme van trenažnog procesa i posle konsultacijom sa doktorom Radovanovićem doneta je odluka da ne putuju na SP.

"Na Smailagića na žalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspeo je da se spasi, ali je zgubio šest ili sedam kilograma i nije uopšte bio u treningu. Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni imati novu šansu", rekao je Svetislav Pešić novinarima pred poslednju proveru uoči puta na Flipine.

Sutra od 19 sati (TV Arena Premium 2) "orlovi" u Štark Areni igraju protiv Portorika, a uz tim će biti i Nikola Topić, kako je rekao Pešić da "uči od starijih i da se kali". Dobra vest je i da se treninzima pridružio Stefan Jović, koji je takođe imao dužu pauzu. 

Pešić na Filipine vodi 12 igrača, a na spisku ih trenutno ima 14: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić.