Vesti iz košarke

Sa ovim momcima nema šale: "Otpisani" idu po svetsko zlato

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2023 12:55
Sa ovim momcima nema šale: "Otpisani" idu po svetsko zlato Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Profesor Svetislav Pešić i njegovi asistenti na terenu i klupi držali su u petak pre podne javni čas najbolje košarke. Srbija je pobedila Kanadu 95:86 i plasirala se u finale Svetskog prvenstva, drugi put od samostalnosti, a četvrti od kada ne postoji velika Jugoslavija.

A stigli su u Manilu bez najboljih igrača, bili otpisani od svih, još kada ih je Italija pobedila, praktično bili "spakovani" za povratak u Beograd. Izgleda da su samo oni verovali u ono što će nekoliko dana kasnije uraditi. Teška povreda Boriše Simanića nije ih sputala. Naprotiv! Bio je to ogromni dodatni motiv da se bore za povređenog druga, koga je nastup za državni tim mogao da košta i života.

Skupili su se, stegnuli zube i zaigrali najbolje što mogu i umeju. Ne jedan, ne dvojica ili trojica, već svi. O kakvom je zajedništvu reč najbolje govore i izjave posle utakmice, kada su zagrljeni i srećni stali ispred kamere, ali opet za dozom ozbiljnosti, jer znaju da posao nije završen. Medalja je obezbeđena, ali Srbi žele najsjajniju.

Ognjen Dobrić je kao najstariji uzeo prvi reč.

"Možda nisu verovali u nas, ali momci su pokazali kako se bori. Čestitao bih svima, igračima i stručnom štabu. Daćemo sve od sebe da i u finalu odigramo najbolje", rekao je odlični košarkaš srpske reprezentacije.

Nikola Milutinov igra fantastično, dominira pod obručima, a uspeo je da "zaključa" i oba reketa protiov Kanade. Na konstataciju da je najbolji centar na prvenstvu, srpski gorostas je mirno prokomentarisao.

"Nemoj, da sačekamo finale".

Pojavio se čuveni "faktor X" Aleksa Avramović.

"Radim svoj posao, imao sam snage da grizem po celom terenu. Hvala ovim momcima što su me podržali. Osećao sam da Šaj nije doživeo ovakav pritisak na šampionatu. Davidovac je duša ovog tima i Šegi i Vanja…", rekao je Avramović.

Njega ne zanima s kim će Srbija igrati u finalu.

"Koga god. Mi se borimo za navijače, naše porodice, prijatelje, žene"

Najbolji među najboljima i MVP prvog polufinala bio je Bogdan Bogdanović. "Bogi" je ostao bez reči, a onda se sabrao i dao svoj sud.

"Hvala… Ne znam šta da kažem. Pun sam utisaka. Mnogo sam srećan i zadovoljan. Puno smo radili i trenirali, a bilo je momenata i kada nismo verovali u to što radimo. Voleo bih SAD, da se izmerimo. Izgubili smo par puta od njih, a i voleo bih zbog drugih igrača", rekao je Bogdan Bogdanović.

Pred Srbijom je dan odmora, a onda sledi borba za titulu svetskog šampiona. Uživajmo.