Evroliga

Željko Obradović zadovoljan: Važna pobeda, hvala Bajernu na gostoprimstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2023 23:58
Željko Obradović zadovoljan: Važna pobeda, hvala Bajernu na gostoprimstvu MN Press

Trener Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan posle pobede njegove ekipe nad Bajernom u Minhenu. Crno-beli slavili su u 24. kolu Evrolige 82:71, a nakon meča Obradović se zahvalio navijačima na podršci, kao i rivalu na lepom gostoprimstvu.

Crno-beli su u dvorani u Minhenu imali podršku oko dve hiljade srpskih navijača, koji su iz raznih delova Evrope došli da podrže beogradsku ekipu.

"Kao i u svakoj utakmici u Evroligi, ova je bila važna. Pre utakmice imali smo problem. Papapetru nije mogao da putuje sa nama, a juče smo imali trening sa 8 igrača. Smailaguić, Trifunović i Ledej su ostali u hotelu i nisu igrali. Želim da im zahvalim jer su našli energiju da igraju", istakao je Obradović i dodao:

"Želim i ostalima da zahvalim. Ako ja kažem da nama izostaje jedan igrač, mogu da zamislim koliko je Andreji Trinkijeriju teško da igra mnogo utakmica bez 4 ključna igrača. Hoću da se zahvalim našim navijačima u hali, kao i Bajernu na gostoprimstvu koje smo imali", zaključio je trener Partizana.

Uprkos izostanku nekoliko prvotimaca, Bajern je većim delom meča uspešno parirao gostima iz Srbije. A, onda je usledila velika serija Partizana u trećoj četvrtini, posle čega je tim Željka Obradovića zagospodario terenom i došao do 13. pobede u Evroligi.

 

 

Sa druge strane. Bajern je zabeležio 15. poraz u sezoni, a nakon susreta trener "Bavaraca" Andrea Trinkijeri je objasnio kako je i došlo do tog epiloga.

"Rekao bih da smo na kraju druge i treće četvrtine izgubili meč, to su bili ključni momenti. Na nerešenom rezultatu mi pravimo četiri faula u napadu zaredom i šest slobodnih bacanja im uručujemo kao poklon, pa smo bili bolji u trećoj četvrtini i nismo mogli da igramo u napadu kako treba. Nedostaje mi nekoliko igrača, ali verujem da možeš da praviš faulove i kad nemaš 25 igrača. Mučili smo se, pa smo bili dobri i sve je to deo ovog ludog takmičenja. Čestitao bih Partizanu na pobedi",  naveo je trener Bajerna.

On je istakao da "crno-beli" imaju najbolje navijače na svetu.

"Znam šta znači igranje za Partizan i pred njihovim navijačima, a već smo igrali u Areni i sad da li smo bili iznenađeni? Nismo. Partizan ima najbolje navijače na svetu, gde god da odu izgleda ovako", tvrdi Trinkijeri.

Crno-beli su se učvrstili na sedmom mestu tabele sa 13 pobeda i 11 poraza. Sledi pauza u Evroligi, a naredni meč u takmičenju odigraće 23. februara protiv Fenerbahčea u Beogradu.

 

Standings provided by Sofascore