Evroliga

Obradović pred Bajern: Da zaustavimo "trojke" i skok u napadu rivala, Koprivica ne putuje u Minhen

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.11.2023 15:07
Košarkaš Partizana Uroš Trifunović u prodoru MN Press
Košarkaš Partizana Uroš Trifunović u prodoru

Košarkaši Partizana neprijatno su iznenadili porazom od Igokee u AdmiralBet ABA ligi, a već u sredu od 20.30 časova očekuje iz gostovanje Bajernu u osmom kolu Evrolige.

Trener Željko Obradović nema vremena da se vraća na duel sa timom iz Laktaša, koncentrisan je samo na ono što sledi ali je i potvrdio da sutra neće moći da računa na Balšu Koprivicu koji je bolestan.

"Znamo ih dobro, napravili smo skauting. Tim koji igra na sličan način kao Fenerbahče sa dosta šuteva za tri poena, i najbolji su kada se priča o skoku u napadu. To su stvari koje su bitne da zaustavimo i šut za tri poena i ofanzivni skok", rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

Bajern je u dosadašnjem delu sezone u Evroligi zabeležio dve pobede i pet poraza.

"Druge stvari koje su bitne, jeste da menjaju odbranu. Lično mislim da će posle svakog tajm-auta menjati odbranu, tako da smo se spremali za to".

Obradović je istakao da Balša Koprivica zbog bolesti neće putovati sa ekipom u Minhen. "Crno-beli" imaju skor 3/4 u Evroligi, a u nedelju su na svom terenu poraženi od Igoee u ABA ligi.

"Mislim da mi nemamo vremena da se bavimo šta smo uradili u poslednje tri utakmice, ni zadnjih pet. Nemaš vremena ni da se raduješ ni da patiš, tako da pripremaš utakmicu na najbolji mogući način, kako nama tako i njima".

Ekipu Bajerna sa klupe predvodi španski trener Pablo Laso.

"Svaki trener ostavi neki trag, zna se način na koji radi u Bajernu i kako je radio u Realu. Neke njegove ideje koje je imao u Realu se vide i sada i u Bajernu. Roster je drugačiji, pa to sada i izgleda malo drugačije. Njegove ideje su prepoznatiljive", zaključio je Obradović.

 

 

Evroliga, 8. kolo

Utorak

Monako - Anadolu Efes 19.00

Makabi TA - Olimpijakos 20.05

Valensija - Real Madrid 20.30

Virtus Bolonja - Olimpija Milano 20.30

Crvena zvezda - Fenerbahče 20.45

Sreda

Alba - Asvel Lion 20.00

Panatinaikos - Žalgiris 20.15

Baskonija - Barselona 20.30

Bajern - Partizan 20.30

 

Standings provided by Sofascore