Evroliga

Partizan u Minhenu bez Pantera i Koprivice: Obradović upozorava na skok Bajerna

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.11.2023 09:54
Partizan u Minhenu bez Pantera i Koprivice: Obradović upozorava na skok Bajerna MN Press

Košarkaši Partizana od 20.30 časova igraju meč 8, kola Evrolige protiv minhenskog Bajerna u gostima, a crno-beli na tom susretu neće moći da računaju na Balšu Koprivicu i kapitena Kevina Pantera.

Tim trenera Željka Obradovića se uoči duela sa Bavarcima nalaze na 11. mestu tabele sa tri pobede i četiri poraza, dok je Bajern na 15. poziciji sa skorom 2/5.

Trener srpske ekipe izjavio je uoči meča sa Bajernom da je neophodno zaustaviti protivnički šut za tri poena i njihove ofanzivne skokove.

"Znamo ih dobro, napravili smo skauting. Tim koji igra na sličan način kao Fenerbahče sa dosta šuteva za tri poena, i najbolji su kada se priča o skoku u napadu. To su stvari koje su bitne da zaustavimo i šut za tri poena i ofanzivni skok", rekao je Obradović.

Španski stručnjak na klupi bajerna, Pablo Laso izjavio je da je za proces u kom se nalazi njegov tim bitno da kroz pobede stiču samopouzdanje.

"Znali smo da nas očekuje težak novembar, sa mnogo gostovanja i dva puta pred beogradskim navijačima koji prave dobru atmosferu u "Areni", ali za nas je i dalje značajna prednost što imamo poznato okruženje. Ako budemo bolje skakali na oba koša i manje gubili loptu, to bi nam pomoglo. Partizan ima agresivan tim, ali za naš proces je važno da kroz pobede stičemo samopouzdanje", istakao je Laso.

Evroliga, 8. kolo

utorak

Monako - Anadolu Efes 82:89
Makabi TA - Olimpijakos 74:79
Valensija - Real Madrid 73:76
Virtus Bolonja - Olimpija 86:79
Crvena zvezda - Fenerbahče 87:56

sreda

Alba - Asvel 20.00
Panatinaikos - Žalgiris 20.15
Baskonija - Barselona 20.30
Bajern - Partizan 20.30

Standings provided by Sofascore