Evroliga

Partizan dočekuje najgori tim Evrolige: Pobeda protiv Albe je imperativ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 10:00
Košarkaš partizana Zek Ledej MN Press
Košarkaš partizana Zek Ledej

Košarkaši Partizana dočekuju berlinsku Albu u utakmici 9. kola Evrolige (20.45), a za crno-bele ona dolazi nakon neuspaha protiv Igokee u AdmiralBet Aba Ligi i Bajerna na evropskoj sceni.

Trener Željko Obradović veruje da njegovi igrači mogu da ostvare pozitivan rezultat, pogotovo što se očekuje da šampion regionalnog takmičenja ima značajnu podršku sa tribina.

"Naspavali smo se par sati, seli u avion i došli ovde na trening, jedini koji je mogući. Analiza prethodne utakmice i priprema za ono što nas čeka u duelu protiv Albe, a to znači vrlo ozbiljan protivnik. To je tim koji je većinu utakmica izgubio u neizvesnoj završnici, gaje specifičan stil košarke, a znamo kakoje to izgledalo prošle sezone u Evroligi sa njima kada smo odigrali slabo prvu utakmicu, a tek u drugoj odigrali kako treba", poručio je Obradović i dodao:

"Nadamo se da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro. Igrali smo i Minhenu dosta minuta veoma dobro, nažalost završilo se tim rezultatom kojim se završilo, dva razlike koš i faul i to je prelomilo utakmicu."

Gosti iz Berlina u beogtrad stižu kao poslendjeplasirami tim tabele Evrolige sa samo jednom ostvarenom pobedom iz osam mečeva, dok je Partizan na 14. poziciji sa dve pobede više.

Evroliga, 9. kolo

četvrtak

Makabi - Fenerbahče 78:73
Olimpijakos - Crvena zvezda 88:83
Olimpija Milano - Efes 92:76
Real Madrid - Monako 91:75

petak

Žalgiris - Bajern 19.00
Asvel - Baskonija 20.00
Panatinaikos - Virtus 20.00
Barselona - Valensija 20.30
Partizan - Alba 20.45

 

Standings provided by Sofascore