Evroliga

Partizan je agresivan tim, sreća pa igramo u Minhenu: Pablo Laso izneo očekivanja pred meč sa crno-belima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2023 21:10
Košarkaš Bajerna iz Minhena Pablo Laso na utakmici Evrolige sa Crvenom zvezdom MN Press
Košarkaš Bajerna iz Minhena Pablo Laso na utakmici Evrolige sa Crvenom zvezdom

Košarkaši Partizana u sredu veče gostuju Bajernu iz Minhena u utakmici 8. kola Evrolige. Srpski tim dočekuje susret u Nemačkoj sa skorom 3-4, dok ekipa je ekipa iz Bavarske u dosadašnjem toku šampionata zabeležila dve pobede i pet poraza.

Pred ovaj susret, Željko Obradović rekao je da Bavarci igraju sličan stil košarke kao Fenerbahče, dok je trener Bajerna Pablo Laso istakao da je Partizan agresivan tim i da ga raduje činjenica da će sutra igrati protiv crno-belih pred domaćom publikom.

"Znali smo da nas očekuje težak novembar, sa mnogo gostovanja i dva puta pred beogradskim navijačima koji prve dobru atmosferu u Areni. Ali za nas je i dalje značajna prednost što imamo poznato okruženje. Ako budemo bolje skakali na oba koša i manje gubili loptu, to bi nam pomoglo.Partizan ima agresivan tim, ali za naš proces je važno da kroz pobede stičemo samopouzdanje", rekao je Laso, koji se potom osvrnuo na zdravstveni bilten svoje ekipe.

"Bonga ima problem sa preponama, tako da nije isključeno njegovo učešće. Što se tiče Obsta, koji ima povredu stopala, to je malo teže, ali nadam se da je Izi dobro i da će Andi biti dobro i ove nedelje", zaključio je trener nemačkog tima.

Tokom leta Bajern i Partizan odigrali su prijateljsku utakmicu, gde je posle uzbudljive završnice slavio nemački tim 99:95, dok su tokom prošle sezone crno-beli slavili u oba navrata u Evroligi.
 

 

Standings provided by Sofascore