Evroliga

Košarkaši Partizana večeras pod imperativom pobede nad Bajernom u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2024 10:18
Kevin Panter, kapiten Partizana MN Press
Kevin Panter, kapiten Partizana

Košarkaši Partizana večeras u Štark Areni (20.30) dočekuju Bajern u 26. kolu Evrolige i nemaju prava na kiks. Jer, sve osim pobede protiv ekipe od koje su objektivno kvaliteteniji udaljilo bi crno-bele od borbe za plej-of.

Nije dobar momenat u taboru crno-belih jer je ekipa nanizhala četiri uzastopna poraza, po dva u Evroligi i AdrmiralBet ABA ligi. Očekuje se reakcija tima, trener Željko Obradović je najavio da samo Uroš Trifunović nije spreman za meč.
 
"Bitna utakmica, kao i svaka utakmica do kraja sezone, ako želimo da ostanemo konkurentni u Evroligi sa ciljem koji smo imali pre početka sezone. Zato treba da učinimo sve kako bismo dobili utakmicu. Bajern je veoma dobra ekipa, trenutno druga najbolja skakačka u napadu, treći su po defanzivnom skoku i odatle sve počinje. U poslednjih pet minuta Bajern izuzetno dobro šutira za tri poena. Negde su na 40 odsto timski. Sve utakmice koje je dobio, ekipa je bila na tim procentima. Ubacili su 12 šuteva u proseku za tri kada su dobijali, a kada su gubili bili su na sedam-osam. I to je nešto jako bitno. Pripremajući utakmicu, vodili smo računa o tome i radićemo sve kako bismo ih sveli na te proseke koji su bili takvi, kakvi su bili kada su gubili", rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča sa Bajernom.

Košarkaši Bajerna su u novembru prošle godine u Minhenu pobedili Partizan 94:85 u meču osmog kola Evrolige.

"Da bismo pobedili, moramo pokazati naše najbolje košarkaško lice i da ignorišemo atmosferu. Takođe, sada nam nije potrebno da više razmišljamo o utakmicama koje smo izgubili u neizvesnim završnicama, što nas je sprečilo da budemo bolje plasirani na tabeli. Situacija je takva kakva je i još uvek imamo šanse", izjavio je trener Bajerna Pablo Laso.

Evroliga, 26. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes - Makabi TA 18.30
Baskonija - Asvel 20.30
Olimpija Milano - Real Madrid 20.30
Partizan - Bajern 20.30
Valensija - Olimpijakos 20.30

Petak
Crvena zvezda - Žalgiris 20.00
Panatinaikos - Fenerbahče 20.15
Barselona - Alba 20.30
Virtus Bolonja - Monako 20.30

 

Пласман обезедио Sofascore