Nikola Jokić

"Jezeraši" pamte Jokića: Rivs nema dilemu - Embid nezasluženo uzeo MVP titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 21:47
"Jezeraši" pamte Jokića: Rivs nema dilemu - Embid nezasluženo uzeo MVP titulu Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Košarkaš LA Lejkersa Ostin Rivs, pohvalno je govorio o srpskom centru Nikoli Jokiću. Talentovani bek "jezeraša" još jedan je u nizu košarkaša iz NBA lige, koji je govorio u superlativu o asu Denvera. Protiv srpskog centra imao je priliku da igra u finalu plej-ofa Zapadne konferencije, gde je franšiza iz Kolorada, na pogon momka iz Sombora, slavila bez većih problema u četiri serije.

Jokić je nakon tih utakmica dobio hvalospeve kompletne košarkaške javnosti, da bi se danas oglasio i njegov bivši rival. Govoreći u podkastu "Full Send", Ostin Rivs istakao je u prvi plan kvalitete srpskog asa, za koga tvrdi da je zaslužio da osvoji MVP nagradu ispred Džoela Embida.

"Način na koji igra je toliko jedinstven za visokog igrača. Ok, odličan je i Džoel, zaista je dobar, dominira igrom - doduše na drugačiji način. Ali Jokić - sad kad opet pričamo na temu MVP priznanja – mislim da su se glasači samo umorili od toga da ga opet proglase za najboljeg. Hteli su nekog novog", rekao je Rivs.

Podsetimo, Nikola Jokić ušao je u najuži krug u MVP trci, ali je nešto slabiji učinak Nagetsa u finišu sezone ostavio traga na glasače.