Nikola Jokić

ESPN otpustio analitičara koji nije dao Jokiću nijedan glas u izboru za MVP igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 18:48
ESPN otpustio analitičara koji nije dao Jokiću nijedan glas u izboru za MVP igrača Guliver/NBA Basketball Herren USA

Bivši NBA košarkaš i trener Mark Džekson, srpskom narodu poznati kao jedini analitičar koji nije glasao za Nikolu Jokića u izboru za MVP igrača, dobio je otkaz na poznatoj američkoj televiziji ESPN, gde je 15 godina radio kao komentator i stručni saradanik.

Srpski as, koji je ove godine osvojio istorijsku titulu sa Denverom, nije izabran za MVP igrača regularnog dela sezone. Posle pritiska javnosti Džoel Embid osvojio je laskavo priznanje, a uprkos činjenici da je Kamerunac dobio više od 70 glasova, mnoge poznate ličnosti iz NBA sveta zamerile su glasačima na njihovim izborima, dok je najviše kritika dobio Mark Džekson

Bivši američki košarkaš i nekadašnji član Nagetsa, nije dao Jokiću nijedan glas, da bi se nakon toga izvinio srpskom asu, koji je u nastavku sezone osvojio šampionski prsten, titulu najkorisnijeg igrača finala Zapadne konferencije i MVP trofej velikog finala. Zbog toga se često nalazio na udaru javnosti, naročito one iz Kolorada, da bi mu juče iz ESPN-a saopšteno da je dobio otkaz na toj televiziji. Tačan razlog se još uvek ne zna, ali tamošnji mediji spekulišu da je vrlo verovatno zato što se ogrešio o srpskog košarkaša.

Evo šta je Mark Džekson imao da kaže o odluci ESPN-a.

"Jutros sam, neočekivano, obavešten da moje usluge više nisu potrebne ESPN-u. Iako šokiran i užasnut iznenadnim postupkom, želeo bih da se zahvalim ESPN-u i celom osoblju NBA ESPN ekipe što su mi omogućili da budem deo organizacije u poslednjih 15 godina", napisao je Amerikanac.
 

 

 

Osim Džeksona, raskinuta je i saradnja sa Džefon Van Gandijem, dugogodišnjim komentatorom, koji je često u prošlosti umeo da kritikuje NBA ligu, a naročito suđenje, pa se pretpostavlja da je to jedan od razloga njegovog otkaza. Njih dvoje bi na ESPN-u trebalo da zamene Doris Burk i Dok Rivers, poznata američka voditeljka i nekadašnji trener Filadelfije.

Mark Džekson je bivši košarkaš. Na veliku scenu NBA lige stigao je 1987. godine, kada ga je kao 18. pika izabrao Njujork. Tokom 17-godišnje karijere nastupao za Nikse, Kliperse, Pejserse, Nagetse, Džezere i Reptorse. Igrao je na poziciji plejmejkera i to sa velikim uspehom. Ukupno je postigao 12.489 poena, uz 10.334 asistencije i 4.963 skoka. Šesti je asistent lige. Neko vreme se oprobao i kao trener i to u taboru Golden stejta, koji ga je 2014. godine smenio i doveo Stiva Kera.