Nikola Jokić

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, čestitao Nikoli Jokiću: Hvala vam, na tome što ispisujete najlepše stranice srpske i svetske košarke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 11:48
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije Tanjug/RADE PRELIĆ/
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskom košarkašu Nikoli Jokiću treću titulu najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP).

Napomenuo je Vučić, da ga je srpski košarkaš učinio ponosnim, baš kao i sve građane naše zemlje.

"Hvala vam, poštovani Nikola, na tome što ispisujete najlepše stranice srpske i svetske košarke, kao i na tome što svojom igrom, energijom, upornošću i temperamentom pokazujete kako šampioni iz naše male zemlje mogu da dostignu svetski vrh i stanu na crtu najvećima i najboljima", napisao je Vučić.

 

 

Predsednik Srbije je poručio da je naša zemlja ponosna na njegov veličanstveni uspeh, koji iz godine u godinu kruniše novim titulama, čime se svrstao u vrhunsku klasu slavnih košarkaša čija imena se u svetu sporta i danas izgovaraju sa poštovanjem.

"Sada i naša zemlja ima svog predstavnika među najvećima poput Džabara, Džordana, LeBrona, Čemberlena, Lerija Birda i Medžika Džonsona. Vaš ogroman trud i nesvakidašnji talenat, vrhunsko majstorstvo i čvrstina karaktera koji nikada ne odustaje, doneli su Vam zasluženu titulu i proslavili srpsku košarku".

Kako je naveo, Srbija je zahvalna na tome, kao i na patriotizmu i ljubavi koju on kao sportista, pokazuje prema svojoj zemlji.

"Uveren sam da ćete ući u istoriju NBA kao nosilac najvećeg broja titula MVP. Cela Srbija srcem navija za vas", zaključio je predsednik Srbije.