Nikola Jokić

Vlade Đurović i Gagi Nikolić za TV Arena sport: Treba da budemo ponosni što je Jokić najbolji na svetu

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

13.06.2023 19:25
Vlade Đurović i Gagi Nikolić za TV Arena sport: Treba da budemo ponosni što je Jokić najbolji na svetu Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Studio TV Arena sport posvećen finalu ABA lige počeo je pričom o Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima, koji su sinoć pobedili Majami i tako postali NBA šampioni.

Gosti u našem studio bili su Vlade Đurović, sada već saradnik TV Arena sport, i košarkaški trener, Dragan Nikolić.

Prvi je reč dobio Đurović, koji je pokušao da analizira petu utakmicu.

"Noćas nisam spavao. Ja sam se pribojavao petog meča, zato što je Jokić dan pre rekao da je zadovoljan atmosferom u ekipi. Da je mirno. To može da znači da su se uplašili. I to se videlo na utakmici. Mislim da je Meloun trebao da kaže Jokiću da ide više dole na niski post, međutim on je igrao gore i tako ne može da ide na skok, a čuvao ga je 'mali' Lauri, koji je nezgodan, plašio sam se da ga ne povredi".

Ipak, brzo se slavni trener okrenuo ka hvaljenju srpskog asa, a pomenuo je i Novaka Đokovića, koji je za vikend osvojio Rolan Garos.

"Treba da budemo ponosni što imamo najboljeg košarkaša na svetu Nikolu Jokića, a i najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića. beverovatne su visine koje su dostigli."

Pomenuo je i skronost nosioa igre Denvera, koja mu je jedna od glavnih osobina.

"Nenormalna skronost. Tolike je visine dostigao i znam da teško je ostati prizeman. Nema velikog igrača koji nije nekad bio sebičan, a on je baš suprotno, uvek bodri saigrače i svi ga vole. Jokić je neverovatan, igra na glavu, iako nije najbolje građen centar u ligi. Ovo što Nikola radi nijedan trener ne može da ga nauči, on je veliki po svemu, pa i kako prima taj pehar MVP-ja je neverovatno".

Dodao je Đurović i da veruje da će Jokić još dugo vladati NBA parketima, a potom je reč preuzeo Gagi Nikolić.

"Niko od nas nije očekivao da Majami dođe do finala, ja sam smatrao da je Boston glavni kandidat, ali falio im je cnetar. Majami je uspeo da dobije sedmu utakmicu i da se nađe sa Denverom u finalu. Mislim da je Finiks bio najozbiljniji rival Nagetsima. U ime cele nacije čestitam Jokiću, svaka ti čast Nikola šta si uradio za celu zemlju".

Osvrnuo se Nikolić i na utakmice koje je kao trener vodio protiv centra Denvera.

"Igrali smo četvrtfinale Liga kupa Srbije, 2012. godine. Došla je Mega sa mladim timom i mislim  da je na toj utakmici, kada mi ga je Milojević najavio, odigrao nestvaran meč. Posle smo igrali neke prijateljske utakmice, progres je bio neverovatan i videlo se da će Jokić da dobaci daleko. Pravi velemajstor".