ABA liga

Jakovljević i Đurović za Arenu: Velika zahvalnost državi i predsedniku Vučiću za ulaganja u srpsku košarku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2023 20:20
Jakovljević i Đurović za Arenu: Velika zahvalnost državi i predsedniku Vučiću za ulaganja u srpsku košarku MN Press

Košarkaši Partizana Mozzartbeta i Crvene zvezde Meridianbeta sastaće se večeras od 20.30 (TV Arena 1 Premium) u okviru 21. kola AdmiralBet ABA lige.

Tim povodom, Dragan Jakovljević i Vlade Đurović, iskusni košarkaški treneri, su neposredno pre početka utakmice izneli svoja očekivanja u studiju Arene sport.

Na samom početku, Jakovljević je napomenuo da ovaj derbi ima veliki ulog i donosi ogromnu prednost:

"Svi derbiji imaju neku težinu, ali ovi pri kraju sezone su uvek specifični. I Zvezda i Partizan imaju veliki ulog jer pobednik faktički završava priču. Ova utakmica donosi prednost domaćeg terena, to je veliki ulog pošto se radi o Evroligi. Zvezdin momentum nije najbolji, spletom loših utakmica i poraza. Partizan naglo jača, pogotovo u prethodnim danima, ali je i proglašen je za favorita, a u toj ulozi lako može da izgori", istakao je Jakovljević.

Potom je govorio o ulaganjima države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u domaćoj košarci:

"Ono što ovde ljudi ne smeju da zaborave je to što gledamo Zvezdu i Partizan ovako moćne kakve su i za to moraju da budu zahvalni državi i predsedniku Aleksandru Vučiću. Taj deo mora da nam bude na pameti i da budemo svesni. Treba imati na umu da u regionu nema ovakvih timova kao što su Zvezda i Partizan", rekao je Jakovljević, na šta se nadovezao i Đurović:

"Slažem se da su budžeti nikad veći i da svi treba da budemo presrećni zbog toga. Pogotovo kada videti da imamo takve igrače, kao što je na primer Fakundo Kampaco...", zaključio je Đurović.