Nikola Jokić

Sa Kule Beograd upućena čestitka Jokiću, najboljem košarkašu planete

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.06.2023 22:58
Sa Kule Beograd upućena čestitka Jokiću, najboljem košarkašu planete Instagram/kula_belgrade

Specijalna animacija u čast Nikole Jokića, koji je u noći između ponedeljka i utorka ispisivao najlepše stranice "igre pod obručima", večeras je emitovana na medija fasadi Kule Beograd.

Ne bi ovoliki uspeh Nagetsa bio moguć bez još jedne neverovatne partije najboljeg košarkaša na planeti, Nikole Jokića, koji i sinoć, kao i bezbroj puta ove sezone, sam vukao Denver, a kada su se njegovi saigrači razigrali, nije bilo spasa za sastav iz Majamija.

Sada nije bilo drame, a još manje nedoumica kome će pripasti MVP nagrada u plej-ofu (Bil Rasel trofej) i finalu NBA lige. Ona je u rukama Nikole Jokića, ubedljivo najboljeg igrača u doigravanju, ali u utakmicama u kojima je Denver bacio na kolena Majami i osvojio istorijsku prvu NBA titulu.

Srpski košarkaš je prosečno beležio u plej-ofu 30 poena, 13,5 skokova i 9,5 asistencija na 20 utakmica. 

"Predvodeći svoje Denver nagetse do prve šampionske NBA titule u istoriji, Nikola Jokić, apsolutno najbolji košarkaš planete kome su tripl-dablovi postali uobičajena stavka u statistici, ujedno je proglašen i za najkorisnijeg igrača finalne serije", saopštilo je preduzeće "Belgrade Waterfront".