Nikola Jokić

Božidar Maljković: Srbija sa Nikolom Jokićem u Parizu 2024. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 21:29
Božidar Maljković: Srbija sa Nikolom Jokićem u Parizu 2024. godine MN Press

Trofejni srpski trener, Božidar Maljković, dao je opšian intervju za špansli list "As" u kome je otkrio da će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama koje su na progamu naredne godine u Parizu.

"Orlovi" su na nedavno završenom Svetskom prvenstvu osvojkili srebrnu medalju, a Maljković ističe da će u Parizu igrati svi koji su ovog leta propustili nacionalno okupljanje.

"Treba uzeti u obzir da smo do srebra došli bez NBA šampiona i MVP Nikole Jokiće, MVP Evrolige Vasilija Micića i Nikole Kalinića. Ekipa se ujedinila i izvukla ono najbolje iz svakog pojedinca. Tako je u svakom sportu. Mogu da budem ponosan na sezonu Novaka Đokovića i svetsko zlato Ivane Španović. Inače, već sam najavio da će svi igrati u Parizu, pa i Nikola Jokić. Igre u Parizu biće velika žurka, očekujem da će Srbija imati veliki broj učesnika", rekao je Maljković za madridski AS.

Ovaj španski list je inače sa Maljkovićem razgovarao o njegovom ulasku u Kuću slavnih ove zemlje.

"Još 2001. godine sam rekao da je Pau najbolji centar u Evropi. Sa Rađom i Sabonisom čini trio najboljih centara u istoriji evropske košarke. Nedavno smo pričali preko telefona", kaže Maljković i dodaje:

"Ulazak u Kuću slavnih za mene predstavlja najveće priznanje. Otkako sam se penzionisao iz košarke 2013. godine dobio sam velika priznanja. Postao sam 'usvojeni sin' brojnih gradova. Ali, kada su mi rekli da ulazim u špansku Kuću košarke, zadovoljstvo je dostiglo maksimum. Španija je prepoznala moj desetogodišnji rad tamo. Zahvalan sam Barseloni, Real Madridu, Baskoniji i Unikahi, pogotovo ljudima iz Malage. Verujem da sam tamo postavio temelje kasnijih uspeha Serđa Skariola u klubu. Lično ne volim ovakve nagrade. Ponekad se iste mešaju sa politikom. Ali, Španija je prva zemlja koja me je nagradila i to potvrđuje da je vreme tamo bilo lepo".