Nikola Jokić

Kristaps Porzingis: Jokić je jednostavno neverovatan košarkaš, pokupio sam neke "fore" od njega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2024 21:20
Nikola Jokić i Kristaps Porzingis Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić i Kristaps Porzingis

Košarkaš Boston Seltiksa, Kristaps Porzingis izjavio je nakon utakmice sa Denver Nagetsima, da je Nikola Jokić jednostavno neverovatan košarkaš.

Srpski centar ostvario je 20. tripl dabl u sezoni, a 125. u NBA karijeri. Franšiza iz Kolarada je upisala pobedu nad Bostonom 115:109, a Jokić je protiv najbolje ekipe u ligi upisao 32 poena (11/18 iz igre, 10/10 slobodna bacanja), 12 skokova i 11 asistencija za 39 minuta na parketu.

"Jednostavno, on je neverovatan košarkaš. Čak sam i pokupio neke fore iz duela sa njim. Toliko je pametan, snalažljiv, radi toliko stvari koje vi ne možete da vidite koje pomažu ekipi da pobedi. To je izuzetno. Kada probate da ga udvojite makar i na trenutak, odmah pronalazi Gordona ili nekog drugo. To samo govori o njegovoj vrednosti i koliko toga radi za Denver. Jako ga je teško zaustaviti", istakao je letonski košarkaš za NBA TV.

 

 

Uprkos porazu od aktuelnog šampiona, Boston se i dalje nalazi na prvom mestu Istočne konferencije sa skorom 48-14. Sa druge strane Nagetsi na Zapadu zauzimaju treću poziciju uz 43 pobede i 20 poraza. Seltiksi će svoj naredni meč igrati u noći između subote i nedelje protiv Sansa u Finiksu, dok će Denver dočekati Jutu Džez.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore