Nikola Jokić

Moram da skinem naočare kada pričam o Jokiću: Haslem i Adebajo u superlativu o srpskom centru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.12.2023 10:33
Nikola Jokić Denver Nuggets
Nikola Jokić

Košarkaš Majamija Bam Adebajo i legendarni igrač Hita Udonis Haslem, imali su štošta pozitivno da kažu za Nikolu Jokića.  Njih dvojica imali su prilike da čuvaju srpskog centra prošle sezone u velikom NBA finalu protiv Denvera, kada je tim iz Kolorada postao šampion, a Jokić najkorisniji igrač finala. 

Sada, pola godine kasnije, u retrospektivi, Adebajo i Haslem prisetili su se okršaja sa Jokićem pod obručima, za koga tvrde da je i dalje najteži igrač za čuvanje u NBA ligi.

"To mora da je veliki momak iz Srbije. On radi neverovatne stvari na parketu. Ono što mi se najviše sviđa u njegovoj igri je da ne pokušava da flopuje. Ne traži 16-17 slobodnih bacanja, već samo i isključivo hoće da isporuči ogroman broj poena iz igre", rekao je Adebajo našta se nadovezao Haslem:

"Moram da skinem naočare kada pričam o Jokiću. On ne trči, ne kreće se brzo, ne možeš da utičeš na njegov ritam, niti da ga pomeriš iz reketa jer je jako snažan. Prosto je neverovatan! Sigurno jedan od najboljih centara u ligi sa Embidom i Adebajom", podvukao je Haslem, koji je punih 20 godina proveo u Majamiju, gde je osvojio tri titule.

Podsetimo, na krilima Jokića Denver je u finalu NBA lige savladao Majami 4:1 u seriji i tako stigao do prve titule šampiona najjače lige na svetu, a Srbin je odneo titulu MVP velikog finala. Nikola je u finalnoj seriji prosečno beležio 30,2 poena, 14 skokova i 7.2 asistencije po meču.