Nikola Jokić

Američki novinar objasnio Jokićevu izjavu: U Srbiji kovanice i baterije padaju sa tribina, a nekad se zapale i baklje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 19:10
Košarkaš Denvera Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/Ryan Sun
Košarkaš Denvera Nikola Jokić

Američki novinar blizak Denver Nagetsima Harison Vind, osvrnuo se na komentar Nikole Jokića posle njegovog isključenja na utakmici sa Čikago Bulsima.

Centar tima iz Kolorada zaradio je isključenje već na kraju poluvremena zbog prigovora sudijama, iako je po mišljenju mnogih NBA analitičara, zaslužio tehničku, ili možda samo opomenu. Posle utakmice Jokić je između ostalog izjavio da je srećan što se meč sa Čikagom nije igrao u Srbiji, jer bi "bilo baš zabavno videti kako bi se sve završilo", aludirajući na ponašanje publike.

Harison Vind, sada već poznati američki novinar, analizirao je izjavu Nikole Jokića na društvenim medijima, kako bi njegove kolege "preko bare" imale kakav takav uvid kako je to igrati Srbiji. A, evo šta je napisao...

"Na mestima kao što je hala 'Aleksandar Nikolić', baterije i kovanice se bacaju na sudije i igrače. Baklje mogu da se aktiviraju. Ponekad se utakmica prekida i ne nastavlja dok se ne isprazne tribine. Zbog toga je Nikola Jokić rekao da mu je drago što Nagetsi i Bulsi nisu igrali tamo", napisao je Vind, koji je imao priliku da poseti Srbiju i rodno mesto Nikole Jokića tokom leta.