Nikola Jokić

Nikola Jokić igrač nedelje u NBA: Centar Denvera bez konkurencije u Zapadnoj konferenciji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 23:10
Nikola Jokić igrač nedelje u NBA: Centar Denvera bez konkurencije u Zapadnoj konferenciji Tanjug/AP Photo/Nate Billings)

Prva "violina" aktuelnog NBA šampiona, Nikola Jokić, proglašen je za najboljeg košarkaša nedelje u Zapadnoj konferenciji, a ovo imenovanje zaslužio je odličnim igrama u dresu Denvera u vremenskom intervalu od 24. do 29. oktobra. 

Dvostruki dobitnik MVP priznanja za celu sezonu i najkorisniji akter poslednje finalne serije je na prva tri meča nove sezone došao do proseka od 26,3 poena po utakmici, uz 13 skokova i 7,7 asistencija. 

 

 

Takođe, povremeni srpski reprezentativac imao je 62 odsto šuta iz igre, uz 46 za tri poena. Usput je upisao novi tripl-dabl u fantastičnoj karijeri "preko bare", na otvaranju sezone protiv Los Anđeles Lejkersa.

Bio je to 106. takav učinak u karijeri 28-godišnjeg Somborca , pa sada zaostaje samo jedan za legendarnim Džejsonom Kidom. U duelu protiv "jezerdžija" naš as je ubacio 29 poena, ostvario 13 skokova i dodao 11 asistencija.

Tokom prošle sedmice protiv Memfis Grizlisa ubacio je 22 poena, imao 12 skokova i sedam asistencija, da bi u trijumfu nad Okahomom učestvovao sa 28 poena, 14 skokova i pet asistencija.