NBA

Bitan je fokus, igranje bez uzimanja vode i hrane je ravno čudu: Irving otvoreno o poteškoćama tokom posta

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

24.03.2024 13:20
Košarkaš Dalas Maveriksa, Kajri Irving Tanjug/AP Photo/LM Otero
Košarkaš Dalas Maveriksa, Kajri Irving

Svuda u svetu pripadnici islamske veroispovesti se pridržavaju posta koji se održava tokom Ramazana. To je slučaj i sa Kajrijem Irvingom koji je govorio o tome koliko mu je teško da se pridržava posta i doprinosi igri Dalas Maveriksa.

Uprkos izazovima koji dolaze sa postom, Irving igra fenomenalno i franšiza iz Teksasa je na skoru 5-1 na poslednji šet mečeva. Govoreći za lokalne medije u Dalasu, iskusni plejmejker je otkrio kako uspeva da se pridržava posta i igra košarku na izuzetno visokom nivou.

"Ramazan je specijalan period godine. Trudite se da ne mislite na patnju i fokusirate se na putovanje sa Bogo i put na kom se nalazite. Bitno je da budete fokusirani. Putovanje je teško naravno jer je igranje 48 minuta bez vode i hrane u mom stomaku ravno čudu", objasnio je Irving.

Od početka Ramazana, organizato igre Dalasa beleži odlične brojke. Na šest odigranih mečeva ima 25,3 poena, 5,6 skokova i sedam asistencija u proseku. Uz Luku Dončića jedan je od najzaslužnijih za to što Maveriksi i dalje imaju realne šanse da izbegnu plej-in i plasiraju se direktno u NBA plej-of.