NBA

Riki Rubio završio misiju u NBA ligi: Naredna destinacija - Španija?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 18:19
Riki Rubio Guliver/JBAutissier Panoramic
Riki Rubio

Riki Rubio verovatno je završio svoju misiju u NBA ligi. Prema navodima ESPN-a, španski košarkaš i Klivlend Kavalirsi dogovorili su se oko otkupa njegovog trogodišnjeg ugovora, vrednog 18.5 miliona dolara.

Iskusni plejmejker (33) već dugo ne konkuriše za tim zbog problema sa mentalnim zdravljem, a kako navode američki mediji, jako su male šanse da će se ponovo vratiti na veliku scenu NBA lige. ESPN dodaje da je Rubio izrazio želju da se vrati u Španiju i da je čelnicima Klivlenda saopštio da nije u stanju da igra. Kavalirsi su navodno prihvatili njegovu odluku i u međuvremenu sklopili novi ugovor sa Špancem, kako bi dobili više prostora u rosteru.
 

 

 

Podsetimo, Rubio je 2009. godina izabran kao peti pik na draftu od strane Mineoste, gde je proveo prvih šest sezona NBA karijere. Potom je igrao za Jutu i Finiks, da bi u Klivlend prešao 2021. godine. Osim ovih NBA ekipa, Rubio je nosio i dresove Barselone i Huventuda, gde je davne 2005. i počeo karijeru.

Sa Barselonom je osvojio Evroligu, sa Huventudom Uleb Kup i Evrokup. Bio je najkorisniji igrač Mundobasketa 2019, kada je sa Španijom postao prvak sveta, a sa reprezentacijom je pokorio i krov Evrope 2009. i 2011. godine.