NBA

Demarkus Kazins korača putem Dvajta Haurda: Tajvanska liga dobila još jednu NBA zvezdu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.12.2023 15:58
Američki košarkaš Demarkus Kazins Guliver/AP Photo/Julio Cortez
Američki košarkaš Demarkus Kazins

Bivši NBA centar Demarkus Kazins ​​pridružio se "Taiwan Beer Leopardsima" iz tajvanske T1 lige. Očekuje se da debituje za novi tim 20. januara.

Klub je najavio potpis ugovora u saopštenju za medije, nazvavši četverostrukog NBA "All-Stara" velikim pojačanjem, ne samo za "Taiwan Beer Leopardse", već i za tajvansku košarku u celini.

"Uvereni smo da će Kazins svojim svestranim veštinama uneti potpuno novu hemiju u Leopardse," rekao je izvršni direktor tima Džoni Čeng.

Prema izjavi, očekuje se da će Kazins ​​stići u Tajvan sredinom januara, otprilike na polovini sezone T1 lige.

U video-poruci objavljenoj na Facebook stranici tima, 33-godišnji Kazins ​​pozdravio je svoje fanove u Tajvanu, rekavši da je "uzbuđen što može doći i prirediti show".

 

 

Kazinsa, bivšeg saigrača Nikole Jokića i centra visokog 208 centimetara, Sakramento Kingsi su izabrali kao petog na NBA draftu 2010. godine. U više od decenije karijere u NBA ligi, koju je uglavnom proveo za Kingse, Nju Orleans Pelikanse i Golden stejt Voriorse, Kazins ​​je u proseku bilježio 19,6 poena, 10,2 skoka i 3 asistencije po utakmici u ukupno 654 odigrane utakmice.

Ove godine, nakon napuštanja NBA, igrao je za portorikanski "Mets da Guaynabo". Za njegov novi klub u Tajvanu prošle sezone je nastupao Dvajt Hauard.