NBA

Tužne vesti iz NBA lige: Legenda Indijane Džordž Mekginis preminuo u 73. godini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 19:34
Legendarni košarkaš Indijane Džordž Mekginis Guliver/AP Photo/Stephan Savoia, File
Legendarni košarkaš Indijane Džordž Mekginis

Tužne vesti nam stižu iz Amerike. Jedan od najboljih košarkaša Indijane svih vremena Džordž Mekginis, umro je danas u 73. godini. Član kuće slavnih preminuo je u bolnici nakon skoro nedelju dana lečenja, a prema navodima tamošnjih medija, uzrok smrti bile su srčane smetnje.

Džordž Mekginis igrao je za Pejserse u dva navrata. Jednom u eri ABA lige, drugi put u eri NBA lige. Sa njima je osvojio dve titule, a tokom šampionske trke 1973. godine proglašen je za najkorisnijeg igrača finala. Bio je i MVP regularne sezone 1975. godine, a nakon završetka karijere, Indijana je povukla njegov dres sa brojem 30 iz upotrebe.

"Džordž Mekginis je oblikovao neke od najlepših košarkaških uspomena za generacije Husiersa. On je bio definicija košarkaške legende Indijane, šampiona i sportiste iz Kuće slavnih. Ali on je bio više od toga. Džordž je bio porodica. Strastveni zagovornik svojih kolega igrača i prisutno, nasmejano lice naše franšize, Džordž je bio sinonim Indijane i mnogo će nam nedostajati" - naveli su Pejsersi u saopštenju.

Pored Pejsersa, krilni centar igrao je iza Filedelfiju i Denver. U NBA ligi proveo je 11 sezone, a u Kuću slavnih ušao je 2017. godine.