Nikola Jokić

Nova pobeda za Denver Nagetse: "Sombor Double" za Nikolu Jokića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.01.2024 23:59
Košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić na meču protiv Indijana Pejsersa Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić na meču protiv Indijana Pejsersa

Denver Nagetsi su savladali Indijana Pejserse 117:109 i tako stigli do svoje 27. pobede u ovoj sezoni. Nikola Jokić je bio najbolji pojedinac na meču gde je upisao takozvani "Sombor Double". Navijači franšize iz Koloradu su izmislili ovaj naziv, a on predstavlja "dabl-dabl" učinak Jokića gde mu fali jedan skok ili asistencija za "tripl-dabl". 

Pre samog početka utakmice bivši košarkaš Nagetsa, Brus Braun, je pozdravljen od strane navijača. On je takođe pred meč dobio šampionski NBA prsten koji je osvojio sa Jokićem i ostatkom ekipe u prethodnoj sezoni. 

 

 

Prvi deo meča je bio poprilično izjednačen, a nijedna ekipa nije uspela da stekne osetniju prednost. Srpski košarkaš je vrlo brzo stigao do tri faula, te je prvo poluvreme završio sa samo šest poena i četiri uzeta šuta. Ipak, potpuno druga slika je viđena u drugom poluvremenu.

Džamal Marej je sjajno držao Nagetse u egalu dok Jokića nije bilo na terenu, a kada je bilo vreme da tim Majkla Melouna ubaci u veću brzinu, centar iz Sombora je preuzeo stvari u svoje ruke. Poeni, skokovi, asistencije... Sve kolone je punio bišvi košarkaš Mege. Iako je Denver imao čak 20 izgubljenih lopti, presudio je očajan šut Pejsersa sa distance. Svega 27 posto za tri je šutirala ekipa Rika Karlajla. 

 

 

Jokić je meč završio sa 25 poena, 12 skokova i devet asistencija. Imao je sjajnu podršku u vidu  Majkl Porter Džuniora (25 poena, 7/11 za tri poena) i Džamala Mareja (25 poena, osam asistencija). Eron Gordon je takođe upisao "dabl-dabl" učinak sa 20 poena i 10 skokova. Sa druge strane u ekipi Indijane se istako Brus Braun sa 18 poena i 10 skokova, Badi Hild je dodao 16 poena, dok su po 12 ubacili Endru Nimbard, Benedikt Maturin, Ajzeja Džekson i Majls Tarner.

 

Standings provided by Sofascore