Evroliga

Košarkaši Partizana optimisti pred večerašnji duel sa Albom u Berlinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 12:02
Košarkaši Partizana MN Press
Košarkaši Partizana

Košarkaši Partizana gostuju večeras od 20.30 Albi iz Berlina u 33. kolu Evrolige sa željom da ostvare trijumf i ostanu u igri za plasman u plej-in. Partizan je trenutno na 13. poziciji sa skorom 14-18, dok je Alba poslednja sa učinkom 5-27.

"Kada pričamo o Albi, nekoliko stvari je bitno u igri. Pod broj jedan je da zavise mnogo od njihove tranzicione igre i da su tu najopasniji. Treba da vodimo računa da to zaustavimo, da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo dobre procente šuta, pre svega za dva poena. Drugi je da su oni ti koji vole da menjaju odbranu, pogotovo kada centar Kumađe uđe u igru. Da igraju zonsku odbranu i zonski presing", istakao je trener Partizana Željko Obradović.

 

 

Iskusni strateg konstatuje da niko u ekipi ne razmišlja na kom mestu na tabeli je Alba.

"To je evroligaški tim koji je u prošlom kolu protiv Efesa odigrao izvanredno, tako da znamo da poseduju kvalitet i da mogu da odigraju na visokom nivou. Nema veze utakmica sa Olimpijakosom, što se tiče morala. Mi smo posle odigrali jako važnu utakmicu u Podgorici u ABA ligi, koju smo uspeli da dobijemo. Nema vraćanja na ono što je iza nas, gledamo samo u napred. Znamo da mnogi timovi imaju svoju šansu, naša sreća je što uglavnom zavisimo od nas samih, prema tome treba dobro da se pripremimo i tu utakmicu sa Albom odigramo na najbolji mogući način", zaključio je Obradović.