Evroliga

Alek Peters ostaje u Olimpijakosu do 2026. godine

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

21.02.2024 15:50
Alek Peters, krilni centar Olimpijakosa MN Press
Alek Peters, krilni centar Olimpijakosa

Američki košarkaš Alek Peters produžio je ugovor sa ekipom Olimpijakosa do juna 2026. godine, saopštio je danas grčki klub.

Peters (28) je član Olimpijakosa od 2022. godine, a igra na poziciji krilnog centra. Američki košarkaš ove sezone prosečno postiže 14,3 poena i ima 5,2 skoka i 1,6 asistencija po meču u Evroligi. Peters je ranije igrao za Baskoniju, Efes, CSKA i Finiks, a 2019. godine osvojio je Evroligu sa ekipom CSKA.

Ove sezone sjajni šuter se nametnuo kao sjajna zamena sa Sašu Vezenkova koji je kao član Olimpijakosa prošle sezone osvojio MVP nagradi i ove godine se otisnuo "preko bare". Iako je kao zamena za Bugarina prvo bio viđen Luk Sikma, koji je prošlog leta prešao iz Albe u tim Jorgosa Barckosa, Piters se jednostavno nametnuo grčkom stručnjaku, a na terenu opravdava svaki minut koji dobije.

 

 

Imao je nekoliko sjajnih partija, ali bez sumnje posebno treba istaću onu protiv Crvene zvezde na startu sezone, kada je ubacio čak 28 poena uz odlične procente šuta iz ugre.

Olimpijakos se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli Evrolige sa 15 pobeda i 11 poraza. Tim nije toliko dobro počeo sezonu, koju su doduše ispresecale i povrede, pre svih Nikole Milutinova, te je velikan iz Atine morao da reaguje na tržištu i u svoje redove dovede još jednog srpskog reprezentativca, Filipa Petruševa, ali i atletski neverovatno spremnog Amerikanca, Mozesa Rajta.