Evroliga

Filip Petrušev neizvestan u Olimpijakosu za meč sa Albom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 13:29
Filip Petrušev Youtube/Printscreen
Filip Petrušev

Košarkaši Olimpijakosa pripremaju se za meč sa Albom u 24. kolu Evrolige (utorak, 20.15), a trener Jorgos Barcokas muku muči sa visokim igračima jer pored Nikole Milutinova i Mustafe Fala, izvesno neće moći da računa ni na Filipa Petruševa. Srpski centar se još nije potpuno oporavio od povrede zadobijene u meču sa Panatinikosom.

"Milutinov i Fal su van stroja, a verovatno i Petrušev. U sastavu će biti Sikma i Rajt koji će danas odraditi prvi trening sa timom", istakao je Barcokas za grčke medije.

Petrušev je po dolasku iz NBA u Olimpijakos odigrao samo osam mečeva, u proseku je postizao 4,4 poena, 2.9 skokova i jednu asistenciju sa 13:43 minuta na parketu. Blistao je protiv Baskonije kada je ubacio 14 poena, ali muči ga još uvek povreda. U nedavnom porazu od Panatinaikosa u šampionatu Grčke, Petrušev je sa 18 poena i šest skokova bio najefikasniji igrač Pirejaca.

Zbog problema sa centrima i prognozom da će se Nikola Milutinov vratiti na parket za dva meseca, Olimpijakos je pre tri dana potpisao Mozesa Rajta, 25-godišnjeg Amerikanca (206 cm), koji je stigao iz turskog Mekezefendija. On ima i NBA iskustvo ighranja za LA Kliperse i Dalas Meverikse, dok je prošle sezone igrao u kineskom Šangsiju.

Posle 23 kola Evrolige, Olimpijakos je na osmom mestu sa 12 pobeda i 11 poraza, koliko imaju Valensija, Partizan Mozzart bet i Baskonija. Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su 13. mestu sa devet pobeda i 14 poraza.