Evroliga

Evroliga kaže – najveći preokret Partizana u takmičenju: Bilo je 15:39, a na kraju 88:79

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 23:15
Evroliga kaže – najveći preokret Partizana u takmičenju: Bilo je 15:39, a na kraju 88:79 MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su Makabi iz Tel Aviva u 21. kolu Evrolige. Crno-beli su do 11. trijumfa u elitnom takmičenju stigli neverovatnim preokretom i sjajnom igrom u drugom poluvremenu utakmice u Beogradskoj areni.

Na zvaničnom "Iks" nalogu Evrolige stoji da se u Areni dogodio najveći preokret crno-belih od kada se takmiče u eliti.

 

 

Navijači beogradskog kluba pamte i veleobrt protiv Milana u novembru 2011, kada je ekipa Duška Vujoševića nadoknadila "-23" u Pioniru.

Ali, sada je reč o koraku više…

"Parni valjak" gubio je u jednom momentu druge četvrtine 15:39, šampion Izraela imao je više nego ubedljivo vođstvo i osećao se prilično komotno u punoj Areni. Ali, crno-beli su od tog momenta počeli da smanjuju razliku, stigli do -12, ali su na pauzu ipak morali sa ozbiljnim zaostatkom od 16 poena (36:52).

A onda, kada je počelo drugo poluvreme, krenula je i rapsodija tima Željka Obradovića. Nošen bučnim navijanjem, na krilima spektakularne odbrane i sve boljeg napada, razlika se ovaj put brzo topila, da bi već na kraju treće deonice regionalni šampion stigao do vođstva, ali se u poslednjih deset minuta ušlo izjednačeno.

Partizan nije stao ni u četvrtoj četvrtini, rivala je za drugo poluvreme sveo na svega 27 poena, dok je on "sipao" do 52.

Najveći preokret u istoriji Evrolige je i dalje onaj koji je napravio Prokom u Sijeni pre 11 godina, kada je gubio "-28", a na kraju pobedio.