Evroliga

Partizan u Milanu bez Nanelija i Jaramaza: Armani sa Mirotićem čeka crno-bele

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

07.03.2024 16:48
Trener Partizana, Željko Obradović i Džejms Naneli MN Press
Trener Partizana, Željko Obradović i Džejms Naneli

Košarkaši Partizana će u petak (20.30) gostovati Armaniju u Milanu u okviru 28. kola Evrolige, a Željko Obradović neće moći da računa na Džejmsa Nanelija i Ognjena Jaramaza.

Dva pomenuta igrača su ostala u Beogradu jer zbog povreda nisu spremni da pomognu ekipi trenutno. Naneli vuče povredu ramena od Kupa Radivoja Koraća, te je zato propustio utakmice sa Efesom i Cedevita Olimpijom. Jaramaz sa druge strane ima problem sa mišićem koji je istegao na treningu. Ni jedan ni drugi nisu ozbiljnije povređeni i trebalo bi vrlo brzo da budu na raspolaganju treneru Obradoviću.

Ipak, navijače aktuelnog šampiona AdmiralBet ABA lige mogu da raduju dobre partije Danila Anđušića koji je uspeo da nadoknadi odsustvo Jaramaza. Mateuš Ponitka je uskočio u rotaciju umesto Nanelija i do sada odradio više nego korektan posao.

 

 

Kada je u pitanju Armani, najveći znak pitanja je Nikola Mirotić. Nesuđeno pojačanje Partizana je pod znakom pitanja za utakmicu sa crno-belima, ali poslednje informacije iz Italije kažu da će jedan od najboljih košarkaša u Evropi biti spreman za sutrašnji meč.

Partizan trenutno zauzima 11. poziciju u elitnom košarkaškom takmičenju sa skorom 13-14, dok je Armani na 13. mestu sa 11 pobeda i 16 poraza. U prvom ovosezonskom duelu ove dve ekipe, srpski klub je nakon preokreta slavio 82:69.

 

Standings provided by Sofascore