Evroliga

Željko Obradović: Našli smo način da se vratimo i zahvaljući energiji sa tribina uspeli smo da pobedimo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 23:35
Željko Obradović u razgovoru sa Džejmsom Nanelijem MN Press
Željko Obradović u razgovoru sa Džejmsom Nanelijem

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović, govorio je na konferenciji za medije posle pobede njegovog tima nad Žalgirisom od 81:72 u 23. kolu Evrolige.

Pre svega, isksuni trener je kratko analizirao utakmicu.

"Verujem da smo pobedili dobar tim, našli smo način da se vratimo i zahvaljući energiji i podršci sa tribina, uspeli smo da dobijemo", rekao je Obradović na početku.

O fenomenalnoj partiji Dožira.

"Pi Džej je igrao 27 minuta, odigrao je izvanrednu utakmicu. Rešavao je situacije u preuzimanju, u principu izvanredan meč. Pokušavali smo da odigramo agresivno, naterali smo ih na greške. I mi imamo velikih broj izgubljenih lopti. BIli smo spremni za zonski presing, ali manje više sve ono što smo znali i u pripremi utakmice", rekao je Obradović.

Osvrnuo se trofejni stručnjak na loš početak meča njegovih pulena.

"Teško je odgovoriti kada se upotrebi takav izraz, iskreno da vam kažem. Ja ću biti na strani mojih igrača i reći ću samo da smo loše počeli utakmicu. Početak meča, osvajaju loptu, idu na polaganje i to je bilo tako. Nismo igrali dobro, našli smo način da dobijemo utakmicu, ekipa je našla način. To je lepota ove igre koju svi toliko volimo", istakao je Željko pa dodao:

"Posle odličinh odbrana poveli smo osam razlike, Kevin je izgubio loptu, posle toga smo primili tri poena. Jedna lopta i posed menjaju ovu igru. Postoji i protivnik, to nije zakucano, zato imamo izjednačenost u Evroligi. Izjednačenost je nešto što je karakteristika Evrolige. Radeći smo uspeli da održimo razliku i prelomimo meč".

Istakao je da je igračima poručio da odmore pred sutrašnji trening uoči derbija koji je na programu u nedelju.

"Sutra ćemo imati trening, biće nam potrebna drugačija energija u odnosu na prethodni meč. Igračima sam rekao da se odmore, sutra imaju trening. Videćemo ko ima najveće opterećenje. Odradićemo jedan pristojan trening".

O druženju navijača sa Nanelijem:

"Naš PR Ivan mi je pokazao sliku i to je fascinantno. To samo pokazuje koliko navijači vole Nanelija i Partizan. Hvala im još jednom, bez njih ovo ne bi imalo smisla. Svaka čast Naneliju, nema lepše stvari od toga da usrećiš nekog", poručio je Obradović.