Evroliga

Željko Obradović: Partizan i Žalgiris su timovi protiv kojih se sudi najviše faulova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 16:09
Željko Obradović i Aleksa Avramović MN Press
Željko Obradović i Aleksa Avramović

Trener Partizana, Željko Obradović govorio je za medije pred duel sa Žalgirisom u okviru 23. kola Evrolige i naveo po kom paramteru je litvanski klub najbolji u elitnom košarkaškom takmičenju.

"Ono što je veoma važnu za ovu utakmicu jeste da će oni imati tri igrača koji nisu igrali prethodni međusobni meč. To su Lekavičijus, Butkevičijus i Manek. Dolaskom Andree Trinkijerija na klupu Žalgirisa promenila se jedna stvar, a to je da su dobili na agresivnosti i da u poslednje tri utakmice imaju skoro tri ukradene lopte više u proseku. Takođe, krasi ih i to što su najbolji tim u Evroligi kada je u pitanju procenat šuta za tri poena. Još jedna stvar koja je bitna za nas i za njih jeste da su ovo dva tima protiv kojih se najviše faulova sudi u Evroligi", rekao je Obradović.

Košarkaši Partizana dočekaće u petak od 20.30 časova u "Štark areni" ekipu Žalgirisa,a trener crno-belih dodao je da su svi u ekipi zdravi.

"Imali smo dva dobra treninga i nadam se da će iz tih dobrih treninga doći odličan rezultat sutra protiv Žalgirisa. Svi su zdravi, jedino je Tristan Vukčević imao malih problema sa kolenom, ali je na kraju trenirao", istakao je šef struke aktuelnog šampiona AdmiralBet ABA lige. 

 

 

Svoje utiske podelio je i Aleksa Avramović. Srpski reprezentativac se nakon povrede vratio na parket u duelu sa Megom u okviru regionale lige.

"Pobedili smo ih u prvoj utakmici ove sezone. Igrali smo jednu sjajnu košarku, krasila nas je nesebična igra. Znamo koliko je bilo teško igrati tamo. U međuvremenu su promenili trenera, igraće podpomognuti Butkevičijusom koji je fantastičan odbrambeni igrač i koji im je nedostajao u prethodna dva meseca. Dolaskom novog trenera su se malo digli ali mi smo dobro trenirali ove nedelje i nadam se da ćemo sutra izaći na teren i pokušati da pokažemo za šta vredimo", rekao je Avramović.

U prvom duelu odigranom u Kaunasu, Partizan je slavio 93:84. Crno-beli se trenutno nalaze na 11. mestu na tabeli Evrolige sa 11 pobeda i isto toliko poraza, dok je Žalgiris na 16. poziciji sa skorom 8-14.

 

Standings provided by Sofascore