Evroliga

Kompletni Partizan, protiv najjačeg Žalgirisa, traži novu pobedu u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 09:55
košarkaši Partizana u beogradskoj "Štark areni" MN Press
košarkaši Partizana u beogradskoj "Štark areni"

Partizan večeras nastavlja s teškom borbom za plej-of rundu Evrolige, a rival košarkaša nesuđenog učesnika prošlosezonskog Fajnal-fora najjačeg kontinentalnog klupskog takmičenja, u "Štark areni", biće dobro poznati im Žalgiris (20.30). 

Nekoliko dana posle emotivnog oproštaja crno-belih i njihovih navijača od prerano preminulog pomoćnog trenera u stručnom štabu američkog Golden Stejta, Dejana Milojevića, odnosno pobede nad Megom u AdmiralBet ABA ligi, "parni valjak" će gledati da uveća broj pobeda na međunarodnoj sceni. 

Utakmicu 23. kola dočekuje na 11. mestu na tabeli sa po 11 pobeda i poraza, dok je Žalgiris 16. sa osam trijumfa i 14 poraza. Što bi, u teoriji, trebalo da znači da je naš tim favorit na papiru.

"Ono što je veoma važnu za ovu utakmicu jeste da će oni imati tri igrača koji nisu igrali prethodni međusobni meč. To su Lekavičijus, Butkevičijus i Manek. Dolaskom Andree Trinkijerija na klupu Žalgirisa promenila se jedna stvar, a to je da su dobili na agresivnosti i da u poslednje tri utakmice imaju skoro tri ukradene lopte više u proseku. Takođe, krasi ih i to što su najbolji tim u Evroligi kada je u pitanju procenat šuta za tri poena", naravno, prezen je Partizanov trener Željko Obradović.

 

 

Najtrofejniji evropski košarkaški stručnjak podseća i na zajednički problem dve ekipe u Evroligi. 

"Još jedna stvar koja je bitna za nas i za njih jeste da su ovo dva tima protiv kojih se najviše faulova sudi u Evroligi", naglasio je Obradović.

Ono što bi mogla i morala da bude olakšavajuća okolnost za Partizan je to što su konačno u rosteru svi igrači, posle silnih problema sa povredama i bolestima. 

"Imali smo dva dobra treninga i nadam se da će iz tih dobrih treninga doći odličan rezultat sutra protiv Žalgirisa. Svi su zdravi, jedino je Tristan Vukčević imao malih problema sa kolenom, ali je na kraju trenirao", istakao je trener Partizana uoči nadmudrivanja sa Andreom Trinkijerijem, bivšim strategom crno-belih sa klupe litvanskog sastava.

Evroliga, 23. kolo

četvrtak

Fenerbahče - Virtus 88:75

Alba - Crvena zvezda 89:80

Makabi TA - Panatinikos 90:75

Bajern - Asvel 64:76

Real Madrid - Olimpijakos 90:85

petak

Anadolu Efes - Monako 18.30

Baskonija - Valensija 20.30

Milano - Barselona 20.30

Partizan - Žalgiris 20.30

 

Standings provided by Sofascore