Evroliga

Maksvitis: Partizan je jedan od retkih timova gde svi šutiraju trojke

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.12.2023 17:32
Maksvitis: Partizan je jedan od retkih timova gde svi šutiraju trojke MN Press

Košarkaši Žalgirisa dočekaće sutra od 19 sati ekipu Partizana u 14. kolu Evrolige. Trener košarkaša Žalgirisa Kazis Maksvitis izjavio je danas da očekuje pobedu svog tima protiv Partizana i dodao da klub iz Beograda ima jedan od najboljih napadačkih timova.

"Što se tiče napada, Partizan je jedan od najboljih timova, iniciraju dosta faulova. Veoma svestran tim, napad im je takav jer imaju nekoliko lidera kao što su Kevin Panter, Pi-Džej Doužer i Džejms Naneli... Oni su jedan od retkih timova gde praktično svi šutiraju trojke. To im omogućava da igraju nestandardne situacije. Partizan je u dobrom ritmu, ali mi, pre svega, moramo više da gledamo sebe", rekao je Maksvitis na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt kluba.

Žalgiris će protiv Partizana u Evroligi sigurno igrati bez Arnasa Butkevičijusa, Bredija Maneka i Lukasa Lekavičijusa.

"Imamo dosta povreda. Ned Montvila nije trenirao zbog bolesti, Edmond Samner se nije u potpunosti oporavio od povrede. Ostin Holins treba da ima tek prvi trening. Videćemo u kakvoj je formi. Moramo da rešimo probleme i pokušamo da se borimo sa Partizanom".

Košarkaši Partizana su prošle sezone u Evroligi dva puta pobedili Žalgiris.

"Gledali smo mečeve od prošle godine, jer je Partizanovo jezgro ostalo. Ove godine se nadamo da ćemo promeniti taj trend. Njihov sastav je ove godine nešto drugačiji. Nešto više atletski, počevši od visokih defanzivaca. Rekao bih da je njihov napad ove godine još jednostavniji. Igraju manje kombinacija, ali imaju mnogo koristi od toga".

Partizan će biti oslabljen u Litvaniji, pošto za "crno-bele" neće igrati Uroš Trifunović, Aleksa Avramović i Frenk Kaminski. Pod znakom pitanja su Zek Ledej, Džejms Naneli i Ognjen Jaramaz.

"Po mom mišljenju, igraće i Ledej i Naneli. Slični problemi i kod nas i kod njih. Naravno da Partizan igra mnogo bolje kod kuće, uz viši nivo kontakta. Sada ćemo mi da igramo kod kuće, pa se nadamo da ćemo zadržati Partizanov trend u gostima", naveo je trener Žalgirisa.