Evroliga

Kevin Panter u raspravi na Twitteru: Nisam počeo tuču, ućuti!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 02:00
Kevin Panter u raspravi na Twitteru: Nisam počeo tuču, ućuti! Screenshot

Nekoliko sati posle utakmice u Madridu u kojoj je na kraju, odlukom Evrolige, Partizan pobedio Real 95:80 i stekao 2:0 u četvrtfinalu plej-ofa, oglasio se Kevin Panter na Twitteru, a među prvima ga je podržao saigrač Džejms Naneli.

Naime, drugi meč u prestonici Španije prekinut je na minut i 40 pre kraja zbog opšteg meteža na terenu i ulaska većine igrače u teren, što se prema pravilima automatski smatra isključujućom greškom. Do guranja, pesničenja i rvačkih zahvata došlo je posle grubog nesportskog faula Serihija Ljulja nad Kevinom Panterom. Kapiten Partizana nije uzvratio legendi španske košarke, ali mu je pokazao stegnutu pesnicu.

Bio je to povod za ozbiljan incident u kojem su najagresivniji bili Gabrijel Dek i Geršon Jabusele iz Real Madrida. Argentinac je udario Dantea Egzuma pesnicom, a Jabusele ga je rvačkim zahvatom bacio na parket, usled čega je došlo do povrede noge kod Australijanca.

Poznati košarkaški portal "Sportando" napisao je na svom Twitter nalogu da su vinovnici incidenta bili Panter i Ljulj, ali se vrlo brzo na to nadovezao košarkaš Partizana i to kratkom rečenicom.

"Nisam napravio s***e, ućuti", a odmah ispod, prvi komentar bio je od njegovog saigrača Nanelija: "Baš tako, Klikbejt kao i obično".

Evroliga je utakmicu registrovala pobedom Partizana. Naredni meč, možda i poslednji u seriji, dva kluba će odigrati 2. maja u beogradskoj Štark areni.