ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni sport: Nadahnuti Zadrani dočekuju oslabljenu Igokeu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 13:07
Košaraši Zadra ABA liga/KK Zadar
Košaraši Zadra

Utakmicom Zadra i Igokee u dvorani "Krešimir Ćosić" počinje danas 22. runda AdmiralBet ABA lige, a duel ovih potencijalnih plej-of ekipa, možete pratiti od 18 časova na Areni sport 1.

Zadrani se trenutno nalaze na 5. mestu tabele sa 12 pobeda i devet poraza, dok je tim iz Laktaša na sedmoj poziciji sa skorom 11-10.

Ekipa iz Dalmacije dočekuje Igokeu u odličnom raspoloženju - nakon osvajanja Kupa Hrvatske i serije od šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, dok će im duel protiv tima iz Laktaša biti drugi u ABA ligi još od poraza od Crvene zvezde (93:54) sredinom februara. U međuvremenu su bez većih problema pobedili Split (77:61) protekle nedelje. Lovro Mazalin se istakao na toj utakmici sa 21 poenom, a sličan scenario Zadrani priželjkuju i u današnjem susretu protiv ekipe, koja je u prvom međusobnom duelu slavila 100:94.

 

 

Sa druge strane, Igokea nije bila u takvom takmičarskom ritmu. Od pauze u ABA ligi 11. februara, odigrala je svega jednu utakmicu. I to protiv Budućnosti u Podgorici gde je poražena pre tri dana - 79:76. Valja napomenuti da je tim iz Laktaša pretrpeo ozbiljne kadrovske promene ove polusezone, gde je nekoliko prvotimaca napustilo ekipu, a poslednji u nizu bio je Edin Atić, koji se preselio kod Dušana Ristića u San Pablo Burgos.

"Očekuje nas gostovanje u Zadru protiv ekipe koja igra odlično ove sezone. Posle gostovanja u Podgorici gde smo pružili dostojan otpor, u Zadru moramo da ponovimo ono što smo dobro radili, a korigujemo ono gde nismo bili dobri. Daćemo sve od sebe, a videćemo da li će to biti dovoljno. Mi smo sad potpuno druga ekipa u odnosu na početak lige", rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović na konferenciji za medije.

AdmiralBet ABA liga, 22. kolo.

Četvrtak

Zadar - Igokea 18:00 (Arena sport 1)

Petak

Split - Mornar 18:00 (AS1)

Subota

Crvena zvezda - Krka 19:00 (A1P)

Nedelja

SC Derbi - FMP 17:00 
Borac - Partizan 19:00 (A1P)
Mega - Cibona 21:00
 

 

Standings provided by Sofascore