Vesti iz fudbala

Ronaldo: Oživeo sam Seriju A, otvorio sam Pandorinu kutiju u Saudijskoj Arabiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 08:28
Ronaldo: Oživeo sam Seriju A, otvorio sam Pandorinu kutiju u Saudijskoj Arabiji Tanjug/AP Photo/Amr Nabil, File

Kristijano Ronaldo je rešio da izađe pred novinare posle ubedljivog poraza Al Nasra od Selte (0:5) na pripremama. Portugalac je bio zadovoljan prvim poluvremenom, koje je bilo egal, da bi na debiju trenera Rafe Beniteza, Selta u u poslednjih pola sata i sa igračem više napunila mrežu ekipe iz Saudijske Arabije, ali tek kada su teren napustili Ronaldo, tek pristigli Marselo Brozović...

"Sudija je u drugom poluvremenu pokvario utakmicu tim crvenim kartonom. Prvo poluvreme je bilo dobro, dominirali smo, ja sam zadovoljan. Nedostajali su nam neki igrači, a treba da nam dođu i još neka pojačanja. Uveren sam da ćemo napraviti dobar posao", rekao je Ronaldo.

Motivacija mu je velika i u Arabiji, ne razmišlja o povratku u evropski fudbal koga ocenjuje kao sve slabijeg.

"Po mom mišljenju, evropski fudbal je izgubio na kvalitetu, spasava ga samo Premijer liga koja je daleko iznad ostalih. Moja Portugalija ima dobru ligu ali to nije top nivo. Španska liga je sve gora... Siguran sam da se neću više vraćati u evropski fudbal".

 

 

Bocnuo je malo i Lionela Mesija koji umesto Al Hilala izabrao MLS ligu.

"Liga u Saudijskoj Arabiji je jača od američke MLS lige. Kritikovali su me zbog odluke da dođem u Al Nasr. I šta se sada zbiva? Ja sam taj koji je otvorio Pandorinu kutiju u Saudijskoj Arabiji i sada svi žele da dođu. I ne dolaze samo vremešni igrači. Setite se da je italijanska liga bila mrtva i onda sam ja potpisao za Juventus i oživeo je. Znam da će i u Arabiji isto da se desi i da će sledeće godine još više dobrih igrača da dođe. Biće za godinu, dve bolja liga od turske i holandske".

Motivisan je, ne misli da stane, razmišlja o EURO 2024. godini, rekordima.

"Uvek imam nešto da dokažem. Kada nemate šta da dokazujete, to je onda znak da ste gotovi. Ja dokazujem da mogu biti primer dugovečnosti i trajanja jer sa 38 i po godina i dalje mogu da uradim neke bitne stvari koje radim već 21 godinu. I dalje uživam kao na početku. Osećam se dobro i korisno, postavio sam brojne rekorde koje će godinama mnogi pokušavati da dostignu. Imam ambicije i na klupskom i na reprezentativnom planu", rekao je Portugalac.