Vesti iz fudbala

Kristijano Ronaldo suspendovan na jedan meč, ne igra danas protiv Al Hazema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 16:50
Kristijano Ronaldo Tanjug/Kyodo News via AP, File
Kristijano Ronaldo

Napadač Al Nasra Кristijano Ronaldo suspendovan je na jedan meč zbog "provociranja navijača" nakon pobede njegovog tima nad Al-Šababom u PRO ligi Saudijske Arabije.

Pristalice Al Šababa uzvikivale su "Mesi, Mesi" posle poraza u nedelju u Rijadu sa 3:2, a Portugalac im je odgovorio stavljanjem ruke na na uho.

Takođe, slavni Portugalac je kažnjen sa 30.000 saudijskih rijala (6.300 funti) od strane Fudbalskog saveza Saudijske Arabije (SAFF). Disciplinski i etički komitet SAFF-a rekao je da Ronaldo ne može da se žali na odluku.

 

 

S obzirom da Al Nasr danas dočekuje Ač Hazem, kazna je stigla na vreme pa je Portugalac napustio saigrače i otišao u teretanu odakle je poručio:

"Ne možete me ztaustaviti".

Portugalac se vraća na teren za meč sa Al Ridom sedmog marta kada je na programu 23. kolo PRO lige Sudijske Arabije.

Ronaldo je i u 39. godini u dobroj formi, postigao je ove sezone 22 golova na 20 mečeva u PRO ligi, tri više od Aleksadnra Mitrovića, i ova kazna može samo dodatno da ga stimuliše za finiš sezone. Al Nasr ima sedam bodova manje od vodećeg Al Hilala, a devet više od trećeplasiranog Al Ahlija. Prva dva mesta iz PRO lige vode direktno u Azijsku Ligu šampiona.